3 beneficii ale integrării locurilor de joacă în proiectele imobiliare

 Amenajarea unor locuri de joacă moderne în cartierele rezidențiale asigură o mulțime de avantaje, atât pentru dezvoltatorii imobiliari, cât și pentru familiile care au copii mici. Prezența acestora îmbunătățește semnificativ calitatea stilului de viață, acolo unde se construiesc de la zero comunități noi, în zone ferite de marile aglomerări urbane. Iată care sunt principalele beneficii ale integrării locurilor de joacă în proiectele imobiliare:

1. Creșterea atractivității proiectului imobiliar

Integrarea locurilor de joacă în cadrul proiectelor imobiliare adaugă un plus de valoare, deoarece zonele respective oferă oportunități de recreere și divertisment variate pentru copii. Acesta poate reprezenta un criteriu de alegere important pentru multe familii tinere, atunci când se află în căutarea unei locuințe de cumpărat sau închiriat. 

Așadar, integrarea unor astfel de facilități poate genera în timp o creștere a interesului pentru proiectul imobiliar respectiv. De asemenea, rezidenții care au copii mici sunt mult mai dispuși să le descrie și altora opțiunile avute în zonă, mai ales dacă persoanele interesate (colegi de muncă, prieteni, foști vecini) doresc să se mute alături de micuți într-un ansamblu nou.   

Mai mult decât atât, interesul pentru amenajarea unor locuri de joacă în cadrul unor cartiere rezidențiale noi contribuie la îmbunătățirea reputației dezvoltatorilor imobiliari, arătând că aceștia sunt preocupați nu doar de profit, ci și de crearea unui mediu de viață plăcut și prietenos pentru toți membrii acelei comunități construite de la zero. 

2. Îmbunătățirea calității vieții în zona respectivă

Astfel de amenajări contribuie la creșterea satisfacției familiilor rezidente, cu unul sau mai mulți copii de vârstă școlară / preșcolară. Această părere pozitivă despre facilitățile oferite este și mai simplu de format, în cazul în care zona rezidențială respectivă se află într-o zonă metropolitană în curs de dezvoltare, iar cele mai apropiate parcuri sunt la kilometri depărtare. 

Pentru că aici se adună în timpul liber o mulțime de familii, locurile de joacă din zonă reprezintă cadrul ideal pentru formarea sentimentului de apartenență la un grup de vecini și prieteni cu interese comune pentru cei mici. În aceste puncte de întâlnire, interacțiunea socială este simplu de realizat, pentru a se forma astfel noi prietenii între cei mutați recent în imobilele din jur.

Nivelul de stres ridicat, posibil cauzat de întregul proces al mutării într-un complex rezidențial nou, poate fi astfel mult mai bine gestionat. Prieteniile între oameni din aceeași zonă, părinți ai unor colegi de clasă la școală sau la grădiniță, pot genera mai departe planuri și idei pentru proiecte comunitare importante, de impact asupra calității nivelului de trai. 

3. Locurile de joacă și dezvoltarea celor mici

Locurile de joacă amenajate în cadrul unor cartiere de locuințe moderne încurajează un stil de viață activ pentru copii. Mișcarea specifică activităților realizate cu ajutorul unor complexe de joaca, trambuline exterioare, leagăne sau panouri de cățărat este benefică atât pentru corp, cât și pentru minte. Efortul depus ziua în spațiul de joacă din cartier are un impact semnificativ asupra somnului din timpul nopții. Or copiii odihniți sunt mult mai atenți și participă activ la orele de la școală sau grădiniță. 

În plus, dinamica specifică activităților din locurile de joacă stimulează forța musculară și rezistenta la efort, îmbunătățește postura și ajută la funcționarea optimă a diferitelor sisteme importante ale organismului: cardiovascular, respirator, digestiv sau metabolic. Joaca este esențială pentru prevenirea sedentarismului și minimizarea efectelor sale, ce pot apărea chiar și la copii de doar câțiva anișori: creșterea anormală în greutate, dezvoltarea unor afecțiuni cardiovasculare, lipsa unei mobilități optime. 

Nu în ultimul rând, săriturile, alergatul pe suprafețele moi de tartan turnat, efortul depus în utilizarea balansoarelor și multe alte activități fizice interactive, realizate alături de alți pusti din cartier, stimulează dezvoltarea armonioasă a elementelor sistemului musculo-scheletic. Acest proces este unul deosebit de important, în etapa de creștere explozivă a micuților. 

Acestea sunt cele mai importante beneficii ale integrării locurilor de joacă în proiectele imobiliare ale ultimilor ani. Waterboyz România oferă soluții de ultimă generație pentru amenajarea unor astfel de spații moderne, în inima comunităților aflate în plină dezvoltare. Consultă oferta online cu echipamente de joacă pentru spații exterioare sau interioare și află mai multe informații despre proiectarea, amenajarea și întreținerea unor astfel de perimetre chiar de la specialiștii Waterboyz!