Pestele este un aliment benefic cu multe proprietati care te ajuta sa mentii un nivel optim de sanatate. In functie de pestele ales, poti opta pentru prepararea lui sub diverse forme. Indiferent de reteta, important este sa stii ca trebuie sa consumi acest aliment in cantitati echilibrate si in mod regulat.
Poti opta pentru o reteta de peste la cuptor, la gratar, marinat sau chiar un batog de crap. Descopera din randurile de mai jos tot ce trebuie sa cunosti despre aceste categorii si care sunt beneficiile aduse de consumul de peste.
Batog de crap
Batogul este un produs obtinut din peste, uscat la soare in mediu natural sau intr-o uscatorie speciala. Principalii pesti care se pot usca conform acestei proceduri sunt: sturion, morun, nisetru, cod, crap sau somn. Daca iti doresti un peste autentic romanesc incearca unul capturat din Delta Dunarii. Bine este sa stii ca, reteta traditionala prin care se prepara crapul sub forma de batog este urmatoarea: pestele este dezosat si curatat de piele, apoi se condimenteaza si se pune la afumat cu rumesug din fag.
Scrumbia
Scrumbia este un peste mic care face parte din familia clupeide. Este pescuit din Marea Neagra si Marea Azov. Datorita continutului bogat in grasime de tip polinesaturata, este un peste benefic care iti poate reduce nivelul de colesterol din sange. Mai mult, are continut bogat de minerale, vitamine si acizi grasi tip Omega 3. Iata care sunt cele mai importante substante nutritive pe care ti le ofera consumul de scrumbie: magneziu, fier, calciu, vitamina A si D, vitamia B12, potasiu si zinc. In functie de preferinte, poti opta sa consumi aceste peste pe gratar, la cuptor, marinat sau afumat.
Icrele de peste
Icrele sunt ovulele pestilor si au in general o forma eliptica sau sferoidala. Consumul de icre este recomandat atunci cand iti doresti un nivel de sanatate crescut datorita continutului de fier, vitamina D, proteine, potasiu si acizi grasi Omega 3. Toate acestea pot influenta starea ta de bine si pot prevenii aparitia diverselor afectiuni medicale. Important este sa cunosti ca poti consuma diferite tipuri de icre, insa cele oferite de pesti precum mreana, mihaltul si somnul pitic sunt toxice. Acestea iti pot provoca stari de rau. Atunci cand achizitionezi salate de icre, citeste eticheta produsului, astfel incat sa cumperi un produs natural fara conservanti sau aditivi. Produsele naturale au un termen mic de valabilitate, de cateva zile.
Pastrama afumata de peste
Pastrama se poate prepara din mai multe tipuri de peste, insa cea mai cautata este cea de crap. Reteta traditionala presupune ca pestele sa fie curatat si condimentat, apoi afumat la rece. In momentul in care culoarea devine aurie, atunci stii ca produsul este gata preparat.
Rapane
Rapanele sunt niste crustacee cu cochilii in forma de spirala. In Romania se foloseste notiunea de rapane, insa poti sa le spui si stridii. Poti alege sa le mananci dupa diverse retete, insa varianta rapanelor marinate poate fi potrivita gustului tau. Daca alegi sa le prepari chiar tu, asigura-te ca le cureti bine inainte de a le marina.
De unde poti achizitiona peste si produse din peste?
In situatia in care nu ai timp sa te deplasezi intr-un magazin de specialitate, alege sa comanzi online produsele de care ai nevoie. Important este sa alegi o companie care detine experienta si care iti ofera calitate pentru produsele alimentare. Acceseaza site-ul deltaica.rosi descopera o gama variata de peste si produse din peste, precum icre de stiuca. Toate produsele sunt proaspete si pregatite dupa retete traditionale, astfel incat sa alegi ce este potrivit pentru gustul tau!
Date de contact:
E-mail: vanzari@deltaica.ro
Telefon: 0729.995.529