Anvelope noi Vs Anvelope resapate – Informatii Utile de la Vadrexim.ro!

Cu siguranta multi dintre soferi si-au pus nu de putine ori intrebarea : Ce sa-mi cumpar, anvelope noi sau anvelope resapate ? O intrebare cu o multime de pareri. Si, in mod evident, va aparea si polemica – anvelope noi versus anvelope resapate.

Sfatul celor de la Vadrexim.ro este ca intodeauna, inainte de a face alegerea intre noi si resapate sa va ganditi ce urmeaza sa faceti cu masina, pe ce drumuri veti merge, cu ce viteza, etc.

Anvelopele resapate sunt anvelopele ce provin din alte anvelope vechi a caror carcasa este reutilizata pentru a i se da o viata noua, schimbandu-se banda lor de rulare. Sunt supuse unor reguli de siguranta foarte stricte si sunt destul de performante.

Principalul lor avantaj este bineinteles, raportul calitate –pret. Cu alte cuvinte, o anvelopa resapata costa mai putin decat o anvelopa noua, pentru o calitate si performante destul de apropiate in unele cazuri de cele ale anvelopelor noi. Pretul mai mic se poate explica datorita faptului ca pentru o anvelopa resapata, carcasa se pastreaza, deci costurile de fabricatie sunt simtitor mai reduse.

Cumparand de asemenea, anvelope resapate, vei reusi in acelasi timp si sa protejezi mediul. In tehnica resaparii se foloseste mult mai putin petrol. Deci putem afirma ca o anvelopa resapata este una reciclata.

Daca spre exemplu vorbim de anvelope off road folosite pe drumuri accidentate, albii de rauri sau chiar in unele competitii atunci anvelopele resapate sunt utilizate de multe ori mai mult ca cele noi intrucat riscul de taiere accidentala este destul de mare si pierderea ar fi mult mai mare daca am folosi o anvelopa noua.

In general anvelopele resapate se folosesc ca si optiune de echipare a masinii cu anvelope iarna intrucat au un profil destul de bine cramponat iar riscul de desprindere a benzii de rulare este mult mai mic decat vara.

Anvelopele noi ofera si ele siguranta si performante foarte ridicate. Viteza cu care conduci sau cu care intri in curbe, distanta de la care trebuie sa franezi, toate depind de calitatea anvelopelor.

De asemenea, anvelopele noi sunt cele care consuma mai putin combustibil. Starea anvelopelor poate sa afecteze destul e tare consumul, daca ai cauciuri uzate, cu o banda de rulare inegala, consumul de benzina poate sa creasca destul de mult.

Pentru cele mai bune rezultate, anvelopele tale trebuie sa aiba o presiune corecta, sa fie corect montate si bine echilibrate.

Anvelopele noi sunt cele care garanteaza o experienta minunata pentru traseele mai lungi si solicitante, mai ales pe timp de vara.

Trebuie sa mai stii insa ca anvelopele resapate sunt mai grele decat unele noi. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca banda de rulare noua care se adauga cauciucurilor folosite este mai groasa si se folosesc si mai multe materiale.

Nu e deci de mirare ca anvelopele resapate sunt o solutie din ce in ce mai atragatoare pentru cei care isi doresc un set nou de cauciucuri pentru masina. Sunt alternativa perfecta pentru cei care au un buget mai limitat sau pentru cei care bugetul chiar conteaza.

Anvelopele resapate, de asemenea, se folosesc foarte mult  pe camioane in transportul intern si international de marfa. La capitolul siguranta stau foarte bine, se respecta toate reglementarile si sunt supuse celor mai stricte teste, la fel ca si cele noi.

Pentru mai multe informatii despre acest subiect cat si pentru a comanda un set nou de anvelope sau jante puteti intra pe site-ul www.vadrexim.ro, tel. 0730710764.