Arme airsoft pentru efecte în ședințele foto și video

Cu milioane de entuziaști, airsoftul este un sport popular în care participanții se elimină între ei împușcând adversarii cu arme ce arată precum cele reale.

Cât de mult iubesc regizorii și fotografii armele?

Popularitatea și utilitatea armelor airsoft se extind dincolo de industria de airsoft – acestea au câștigat popularitate și atunci când este vorba despre regizori sau fotografi. Căci orice pasionat de airsoft poate spune cu siguranță că aceste tipuri de arme arată incredibil de realiste și ajuta la crearea unor scene extrem de realiste.

Este clar de ce industria cinematografică a apelat la armele airsoft ca alternativă la armele de foc adevărate. Acestea sunt rentabile, neletale și, din punct de vedere estetic, arată identice cu armele din oțel adevărate.

De-a lungul anilor, pistoalele airsoft și-au făcut loc în mai multe filme de succes. Majoritatea studiourilor cu buget mare folosesc acum arme de airsoft în scenele fără tragere (cum ar fi un bandit care stă amenințător în fundal). Cu toate acestea, studiourile cu buget redus apelează adesea la armele airsoft ca alternativă de preferat.

Aceste arme au fost folosite în numeroase filme de succes, precum Green Zone, Salt, The Kingdom sau Punisher – War Zone, iar acest lucru demonstrează versatilitatea și siguranța lor în utilizare.

Arme de jucărie sigure și legale

Airsoft este considerat a fi un sport modern, iar armele în sine sunt legale în multe părți ale lumii, deși pot exista anumite restricții. 

În România, legea 295 este cea care reglementează Regimul Armelor și Munițiilor, iar armele airsoft sunt considerate drept arme neletale sau de tip jucărie. Totuși, pentru a putea achiziționa acest tip de arme din magazine precum Airgun.ro trebuie să ai o vârstă de peste 18 ani. 

Armele airsoft sunt o replică foarte realistă a armelor reale, de aceea, ele sunt folosite destul de frecvent în filme sau ședințe foto, dar este foarte important ca fiecare persoană care le deține sau le folosește să învețe despre responsabilitatea și utilizarea lor în deplină siguranță.

Atunci când sunt utilizate în spații special amenajate, în interior sau exterior, trebuie să se poarte întotdeauna echipament de protecție, în special ochelari de protecție și, foarte important, este bine ca aceste arme airsoft să fie tratate ca și cum ar fi modele adevărate de arme atunci când sunt manipulate și transportate.

În cazul în care minorii vor fi implicați în utilizarea armelor Airsoft, supravegherea adulților și echipamentul de protecție sunt o necesitate absolută.