Axilele perfecte sunt chiar la îndemâna ta!

Puține lucruri sunt mai dizgrațioase decât aspectul neplăcut al unei axile neepilate și plină de transpirație. Oricât de mult ai vrea acel look natural, adevărul este că în anumite porțiuni ale corpului, cum este și cea axilară, chiar se impune epilarea, dar și o igienă riguroasă a zonei și folosirea unui deodorant antiperspirant.

Pielea este mult mai sensibilă

Regiunea axilelor este una în care pielea este mult mai sensibilă și mai fină, așa că se recomandă o mai mare atenție atunci când vine vorba despre alegerea metodei de epilat. Sunt multe pentru care poți opta, și pe care ți le vom prezenta și noi, pentru a o alege pe cea care consideri că ți se potrivește mai bine.

Aparatul de ras

Cine nu a folosit, măcar o dată, aparatul de ras pentru a scăpa de părul nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului? Este și normal, deoarece este o metodă foarte simplă, rapidă, ieftină și nu contează dacă ai firul de păr mai gros sau mai subțire. Pentru a te epila ai nevoie de un aparat de ras nou, de un gel special sau spumă de ras, și totul este destul de simplu. Nu te grăbi și rade zona cu atenție, în sensul creșterii firului de păr. De asemenea, nu trece de mai multe ori cu aparatul în aceeași zonă, ci mută-te și eventual apoi revino dacă părul nu a fost îndepărtat în totalitate. Din păcate, este o metodă care nu are un efect prea îndelungat.

Crema depilatoare

Din nou, o metodă rapidă, și care nu implică durere fizică, ceea ce poate fi un mare avantaj. La fel ca și în cazul aparatului de ras, nici acum nu avem de a face cu un efect mai îndelungat, poate cu vreo două-trei zile în plus, dar nu mai mult. Atenție însă: în compoziția cremelor depilatoare se regăsesc numeroase ingrediente chimice, care îți pot afecta pielea, atunci când nu respecți instrucțiunile și modul de folosire trecute pe ambalajul produsului.

Ceara de epilat

Da, avem de a face cu o metodă care presupune destul de multă durere, deoarece firele de păr sunt smulse din rădăcină. Poți să încerci să te descurci și singură acasă, dar recomandarea noastră este să te lași pe mâna unei cosmeticiene cu experiență, care va face această procedură una mai rapidă, mai eficientă și nu chiar atât de dureroasă. Folosirea de ceara epilat este, în opinia specialiștilor, de preferat, deoarece efectul este unul de durată. Și, pentru a nu avea parte de probleme, ceara unica folosinta este cea mai indicate acum. 

Aparatul epilator

Rezultatul este impecabil, dar oare ești dispusă să suporți toată acea durere? În plus, este destul de dificil să prinzi din prima încercare toate firele de păr, așa că este nevoie să treci de mai multe ori cu aparatul prin zonă. Nu este nevoie să detaliem că fiecare trecere a aparatului este însoțită și destul de multă durere, nu?

Trucuri de ajutor

Indiferent care este metoda pentru care ai optat pentru a îndepărta părul în exces de la axilă, imediat după ce ai încheiat aplică și o cremă cu intens efect calmant. De asemenea, nu folosi niciun fel de deodorant cel puțin în următoarele două ore, deoarece pielea ar putea să se irite. Cel mai ușor este să te epilezi după ce ai ieșit de la duș, deoarece porii sunt deschiși și procedura este mult mai ușoară.

Pentru axilele tale perfecte este nevoie nu doar de îndepărtarea firelor de păr, ci și de o bună igienă a zonei. Nu uita și de folosirea deodorantului antiperspirant, dar numai după ce ai spălat bine locul.