Care sunt riscurile epilarii cu laser?

Daca te gandesti sa apelezi la epilarea cu laser, probabil ca ti s-au spus beneficiile acesteia si toate celelalte aspecte pozitive. Cu toate acestea, nu este la fel de usor sa gasesti informatii despre aspectele negative sau riscurile indepartarii parului cu laser. Desi nu trebuie sa iti faci griji, este mai bine sa stii toate informatiile. In urma discutiilor cu esteticienii de la G. Beauty Salon, un salon de epilare definitiva cu laser Brasov, am aflat urmatoarele:

Este posibil sa nu fie eficient tratamentul?

Poate ca nu iei in considerare acest lucru drept unul dintre riscurile epilarii cu laser, dar cu siguranta nu iti doresti sa dai o suma considerabila de bani pe un tratament ce nu va fi prea eficient. Daca parul tau natural este blond, alb, roscat sau grizonat, epilarea cu laser nu va functiona foarte bine. Acest lucru se datoreaza faptului ca parul tau nu are suficient pigment (melanina) pentru a absorbi energia luminoasa a laserului si, prin urmare, nu se creeaza suficienta caldura pentru a-l distruge. Este posibil sa obtii o reducere foarte mica, dar nu satisfacatoare.

Candidatii perfecti pentru tratamentul de epilare definitiva cu laser sunt cei cu pielea deschisa la culoare si cu parul de nuanta inchisa. De asemenea, parul, cu cat este mai gros, cu atat mai usor va fi de distrus.

Ce reactii adverse ale pielii pot aparea?

In urma epilarii cu laser este normal sa observi o culoare mai rosie a pielii, foliculi umflati sau putina iritare in zona vizata. Rareori, pot aparea vezicule, insa acestea ar trebui sa se vindece singure in doar cateva zile.

Cu toate acestea, daca se foloseste un laser gresit sau daca setarile sunt nepotrivite pentru pielea ta, te poti confrunta cu arsuri. Totodata, daca ai pielea bronzata, acest lucru ar putea cauza probleme. Pielea ar putea dezvolta multe vezicule, apoi cruste. Mai mult, pielea poate deveni apoi pigmentata / maro inchis la culoare si sa nu isi mai revina. Prin urmare, daca te-ai bronzat recent, ar trebui sa eviti epilarea cu laser pentru o perioada.

Daca sistemul laser este folosit in mod corect pentru culoarea pielii tale, iar daca esteticianul este experimentat, atunci nu ai de ce sa iti faci griji.

Pot aparea probleme de pigmentare?

Daca ai pielea cu adevarat inchisa la culoare, nu esti tocmai un candidat potrivit pentru aceasta procedura. In primul rand, trebuie sa ai grija ce laser se foloseste la salonul / clinica la care mergi, deoarece unele lasere nu sunt potrivite pentru orice tip de nuanta de piele. Exista, de asemenea, riscul ca pielea mai inchisa sa isi schimbe brusc culoarea si sa devina mai deschisa dupa aplicarea laserului. Studiile arata insa ca, in cele mai multe cauri, pielea revine la normal in aproximativ 3-4 luni.

De asemenea, trebuie sa eviti expunerea la soare timp de 4 saptamani dupa tratament. Pielea ta este mult prea sensibila pentru a fi expusa la soare, insa poate fi protejata prin aplicarea unei lotiuni cu protectie ridicata.