CASA TA. Gândește izolația la acoperiș ca și cum ai locui numai în pod

Nu sunt multe de adăugat apropo de această izolație pentru acoperiș, al cărei rol se cunoaște în mare măsură: cel de izolare, cu influență resimțită în întreaga casă. Totuși, o idee nouă care merită rostogolită este aceea de a-ți alege materialul de izolare acoperiș casă de parcă ai locui numai în pod și ai căuta acolo răcoarea salvatoare a verii și căldura plăcută a iernii. Dacă ai gândi așa, s-ar schimba ceva în abordarea ta?

O izolație de acoperiș aplicată ușor

Menține ideea de mai sus și vei înțelege imediat că sugestia concretă este de a alege cea mai bună izolație, chiar dacă este „doar” pentru acoperiș. Este un acoperiș în 2 ape, în 4 ape, cu pantă frântă, cu pante inegale, de tip piramidă sau tip terasă? Sau ai cumva un acoperiș într-o singură apă?

Este relevantă și forma acoperișului în alegerea materialului de izolare, fiindcă spre exemplu este aproape imposibil – sau foarte migălos – să se prindă cadre de susținere pentru vata minerală la un acoperiș cu pante inegale sau mai ales cu pantă curbă. Izolația cu spumă poliuretanică poate fi aplicată fără suport de susținere, fără prinderi – fiindcă aderă la orice suprafață, prin faptul că e pulverizată și expandează.

Dacă ai locui numai în pod, ar trebui să alegi cea mai bună și modernă izolație, indiferent de costuri, și să lași meseriașii să o aplice ca nu cumva să greșești dacă o aplici chiar tu și să fii sută la sută sigur de faptul că nu vei avea probleme cu condensul.

Spumă izolatoare și meseriași în spumă

Dacă ai sau vei avea mansardă, cu adevărat vei locui în pod – în podul mansardat. Dacă nu chiar tu, oaspeții sau copiii cu siguranță vor dormi acolo, și trebuie să te asiguri că mansarda va fi un mediu plăcut, agreabil, nu o cameră de sacrificiu în timp ce restul de persoane din casă se bucură de toate privilegiile unui microclimat interior pus la punct, fără mucegai sau condens. 

În orice izolare de acoperiș casă este important să se cunoască dacă se poate aplica indiferent de înclinația planului sau dacă pune presiune suplimentară pe elementele imobilului. Dar la o izolație acoperiș la care ții mai contează și:

  • să aibă o izolare fonică suficientă (spuma poliuretanică);
  • să te scutească de complicația unui sistem de fixare mecanic (tot spuma);
  • să țină bacteriile, fungii, rozătoarele și insectele la distanță (din nou, spuma).

În concluzie, pentru a beneficia de o izolație acoperiș atât de bună încât să te simți bine chiar și locuind ipotetic în podul casei tale, este nevoie mai degrabă de spumă poliuretanică și de meseriași care să o aplice.

Isoterm este o firmă de izolații din București care îți trimite echipele prin toată țara pentru a izola inclusiv acoperișuri cu spumă poliuretanică de înaltă calitate. Probabil ei înșiși își imaginează că locuiesc în podul caselor unde ajung cu lucrarea, fiindcă de fiecare dată asigură o izolare acoperiș casă eficientă, durabilă și care transformă totul în bine.