Ce este parchetul din bambus densificat și prin ce e special?

Tuturor ne plac interioare deosebite, care apelează la elemente de design și finisaje mai speciale. Orice element care face o diferență stilistică și estetică aduce un plus de originalitate, ce poate fi atât în beneficiul proprietarului spațiului, cât și pe placul celor care vor trece pragul acelei încăperi. Cum în clipa de față există încă multe dezbateri și controverse în privința parchetului de  bambus, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu o serie de precizări despre ce este parchetul din bambus densificat și prin ce este special.

Ce este parchetul din bambus densificat?

Parchetul de bambus densificat este o variantă de pardoseală de bambus realizată cu o tehnologie specială ce are scopul de a-i spori calitățile și de a-i crește duritatea. Întrucât materia primă, nu este un lemn, ci o trestie cu tulpina tubulară, goală pe dinăuntru, pentru a o putea aduce la forma standard a unui parchet, cu o densitate cât mai mare, s-a optat pentru varianta de densificare.

Parchetul din bambus densificat este un parchet realizat din fibre de bambus, atent selecționate, țesute și amestecate cu o rășină liant. Pentru a-i conferi o duritate sporită s-a recurs la comprimarea materialului cu prese speciale, la presiuni foarte ridicate. Astfel  produsul rezultat prin această tehnică de presare, va fi unul cu o densitate foarte ridicată, extrem de solid și rezistent. Brandul Decolandia a fost cel care a folosit prima oara pe piata românească denumirea de densificare.

Testele efectuate pe acest tip de parchet au dezvăluit caracteristici superioare și o duritate  de două ori mai mare decât a parchetului de stejar, similară lemnul de nuc brazilian sau lemnului de ipe.

De ce este special parchetul din bambus densificat?

Calitățile, aspectul și rezistența unui parchet sunt printre cele mai importante aspecte pe care le caută cumpărătorii actuali, oricare ar fi tipul de produs dorit. În ceea ce privește parchetul,  duritatea, întreținerea ușoară și variantele disponibile, cântăresc greu în alegerile făcute.

Parchetul din bambus densificat este deosebit, tocmai prin faptul că este conceput special pentru a răspunde cât mai bine nevoilor și  exigențelor clienților actuali. Printre avantajele oferite menționăm:

  • Rezistență în timp

Așa cum am specificat și mai sus, modalitatea de producere a acestui tip de parchet îi conferă o serie de caracteristici, care îl fac foarte competitiv ca variantă de dorit pentru parchetul ales.

  • Numeroase variante și tipuri de finisare

Există parchet de bambus densificat, în culori ce pot porni de la alb la maro închis, cu finisare naturală, mată, semi-mată, satinată sau lucioasă. Există alternative chiar și în ceea ce privește varianta de montare, care se poate face prin lipire sau prin click.

  • Rezistență la trafic

Finisările actuale permit să fie utilizat inclusiv pentru zone cu trafic mediu spre intens, în holuri, spații de trecere etc.

  • Potrivit pentru a fi montat în zone cu umiditate mai mare

Este un tip de pardoseală care poate fi folosit și în bucătărie sau baie, acolo unde aburii și umiditatea pot afecta un parchet fără caracteristici special pentru acest tip de condiții.

  • Un produs modern

Este un produs modern, care poate fi integrat cu suces în amenajarea de interioarea actuale, luminoase, aerisite, cu finisaje cu personalitate proprie.

Dacă îți dorești un parchet special, cu aspect exotic și caracteristici moderne, alege cu încredere parchetul de bambus densificat. În magazinele de specialitate, așa cum este și Decolandia, există variante și opțiuni diversificate, pe gustul oricărui tip de cumpărător!