Ce sunt produsele expandate si cat sunt de sanatoase

Persoanele care sunt la cura de slabire cunosc orezul expandat drept o gustare populara. Incepad cu anul 1980 au aparut numeroase variante de produse expandate printre care porumbul si graul expandat chiar daca rondelele din orez expandat sunt mai des intalnite.

Porumb, orez sau grau, toate aceste cereale pot fi supuse procesului de expandare, cunoscut de altfel si sub denumirea de extrudare. Aceste cereale sunt presate la aburi dupa care li se ofera forma dorita, rezultand fie rondelele expandate binecunoscute sau cerealele expandate pe care unii au obiceiul sa le consume la micul-dejun, cu forme si arome diferite. Chiar daca exista numeroase produse care contin arome si zahar, exista produse expandate considerate sanatoase, formate doar din procesul de expandare. Vrei si tu sa incepi sa consumi produse bio insa nu stii care sunt cele mai potrivite? Ai obiceiul sa consumi orez expandat bio si nu esti convins de faptul ca este atat de sanatos? Iti spunem in cele ce urmeaza tot ce trebuie sa stii despre produsele expandate si cat sunt acestea de sanatoase.

Care sunt avantajele oferite de produsele expandate?

Au un continut scazut de calorii. Un cerc expandat din orez are un continut de aproximativ 35 de calorii iar acest continut provine in mare parte din carbohidrati. Deoarece majoritatea persoanelor consuma rondelele expandate pe post de inlocuitor pentru paine sau pentru biscuiti, rondelele se dovedesc a fi extrem de utile intr-o cura de slabire. Inlocuirea unei felii de paine cu doua rondele expandate te va ajuta sa ajungi mai rapid la senzatia de satietate, pentru un numar similar de calorii.

Unele rondele expandate contin cereale integrale. Rondelele expandate se obtin nu doar din orez alb ci si din orez brun si din cereale integrale. Aceste produse sunt extrem de benefice pentru sanatate si ne ajuta in scaderea riscului aparitiei bolilor cronice.

Produsele expandate nu contin gluten. Exista numeroase produse expandate care nu contin gluten. Pentru a fi sigur de faptul ca nu contin gluten, orienteaza-te dupa produse expandate care nu contin orz, grane cu gluten sau kamut.

Cum putem integra produsele expandate in regimul alimentar zilnic?

Produsele expandate prezinta un continut scazut de calorii si se pot combina cu numeroase alte alimente, chiar si cu unele mai bogate in grasimi. Este bine sa le asociezi cu alimente cat mai nutritive cu putinta. Iata cateva idei de gustari:

  • Rondele acoperite cu frunze de busuioc, felii de mozzarella si rosii proaspete;
  • Rondele cu guacamole si rosii proaspete;
  • Rondele tartinate cu putin unt de alune si felii de banane;
  • Rondele cu hummus, impreuna cu rosii proaspete si castraveti;
  • Rondele cu sunca de curcan si rosii uscate sau cu salata de ton si diferite legume proaspete;