Ce trebuie sa stii despre implanturile mamare

La ora actuala foarte multe femei prefera sa ia masuri pentru a-si contura sanii si a-i ridica in cazul in care este nevoie. Pentru ca o femeie cu sanii mari si simetrici se simte mult mai increzatoare in fortele proprii, si dorinta de a face acest pas catre implanturi mamare este la fel de puternica.

Implanturile mamare nu garanteaza sani frumosi si simetrici pe durata intregii vieti, ci este nevoie de consultatii si evaluari periodoce postoperator pentru a verifica pozitia acestora si a discuta masurile urmatoare.

Exista doua tipuri de implanturi – cele cu gel de silicon coeziv si cele saline. Diferenta dintre acestea consta in substanta inclusa si masura in care se aseamana cu tesutul natural al sanului. Din acest punct de vedere, cele umplute cu gel elastic (coeziv) prezinta mai multe similaritati cu organismul uman si in cazul scurgerilor, gelul va ramane in capsula sau va aluneca in buzunarul implantului. Nu va ajunge in niciun caz in organism. In plus, acest tip de implant nu se va dezumfla in totalitate si, pe masura ce timpul va trece, se va simti doar reducerea fermitatii sanului si asimetria dintre sani.

Cealalta varianta de implanturi mamare o reprezinta cele umplute cu apa sarata sterila sau ser fiziologic. In cazul fisurarii, acesta se va dezumfla in totalitate, iar serul va fi absorbit de organism. Mai apoi va fi eliminat, iar implantul se va desumfla.

Indiferent de tipul de implant mamar pentru care vei opta, nu vei fi afectata in cazul in care acesta se va fisura, deoarce implantul este gandit in asa fel incat sa previna scurgerile sau daca apar, sa fie absorbite cu succes de organism si apoi eliminate.

Orice pacienta se intreaba daca va avea dureri mari in urma operatiei sau recuperarea va fi foarte usoara. Prin intermediul medicatiei antialgice si antiinflamatoare perioada de recuperare postoperatorie va fi mai usoara, insa se vor resimti totusi dureri. Aceste dureri se vor resimti de fapt ca o febra musculara accentuata, iar durerea este resimtita in mod diferit de fiecare pacienta in parte.

In ceea ce priveste zonele in care se efectueaza inciziile pentru introducerea implanturilor mamare, se va actiona sub san, la nivel periareolar si la nivel axilar. Cicatricile vor fi mici si pot fi tratate cu creme speciale cicatrizante.

Recomandaripe postoperatorii sunt foarte importante. In primele 4 ore dupa operatie se pot face cateva miscari usoare, de genul unei plimbari, ridicarea mainilor, iar in urmatoarele 12-24 ore pacienta va putea fi externata. Desigur, depinde de la caz la caz. Dusurile si condusul masinii sunt recomandate doar la 3 zile dupa finalizarea operatiei, iar la o saptamana dupa aceea pacienta poate reveni la serviciu. Cu toate acestea, in primele 3 luni de la operatia cu implant mamar, se va evita dormitul pe burta. Este nevoie sa va reluati pas cu pas activitatile zilnice, pentru a va obisnui cu implanturile si a nu le mai simti straine fata de corp. Fiind un plus de volum la nivelul sanilor, va trece o perioada pana cand le vei simti ca fiind parte a sanilor tai cu adevarat.

Chiar si activitatile sportive pot fi reluate dupa operatie, la cel putin 4 saptamani si daca intentionezi sa ridici greutati va trebui sa o faci doar dupa 3 luni de la interventia chirurgicala. Indiferent de cat de mult iti doresti sa iti maresti sanii, este foarte important sa discuti deschis cu medicul de specialitate despre alergiile si medicamentele pe care le iei, in asa fel incat sa definiti impreuna cel mai bun plan si sa faceti alegerea cea mai buna.

Pentru a afla mai multe informatii despre implant mamar, implant mamar pret, marirea sanilor si tot ce presupune aceasta decizie pentru viitorul tau, te asteptam la clinica de chirurgiie estetica Zone Medical Estet. Programeaza-te la un consult, iar Dr. Eugen Turcu, medic primar chiruirgie plastica si echipa sa de specialisti iti vor fi alaturi cu echipamente moderne si tehnici de specialitate.