Cele mai importante 4 caracteristici ale unei usi de apartament in 2022

Usa de la intrare este una dintre cele mai importante componente ale unui apartament. Prin intermediul sau, intreaga locuinta este protejata de amenintarile exterioare. In plus, usa are si alte functii care o transforma intr-un element atat de important. Ea trebuie sa pastreze confortul termic la cele mai inalte standarde si sa ofere locatarilor siguranta de care au nevoie pe timp de zi, pe timp de noapte, dar si in perioadele in care nu sunt acasa.

Exista mai multe variante de usi de apartament care pot fi utilizate in 2022, acestea putand fi catalogate in functie de materialul din care sunt produse, sistemele de siguranta de care dispun, precum si caracteristicile definitorii din punct de vedere estetic. Pentru ca o usa sa fie eficienta si sa aduca un plus in viata proprietarilor de apartamente, ea trebuie sa aiba patru caracteristici-cheie. Afla din acest articol care sunt acestea si de unde poti cumpara usi care sa respecte criteriile prezentate!

Top 4 caracteristici ale unei usi de apartament

Usa de la intrarea intr-o casa sau un apartament are mai multe roluri, in prezent. Aceasta isi pastreaza, insa, si rolul primordial, respectiv acela de a crea o bariera intre interiorul apartamentului si mediul exterior. Iata care sunt toate caracteristicile esentiale pe care trebuie sa le intruneasca o usa de apartament pentru a putea fi considerata a fi de calitate. 

Capacitate buna de izolare termica – intr-o perioada in care scumpirile din domeniul energiei sunt tot mai mari si accelerate, este foarte important sa economisesti cat de mult posibil. O usa de calitate iti ofera garantia unei izolari termice la cele mai inalte standarde. Acest lucru este posibil datorita faptului ca usile moderne sunt injectate cu poliuretan bicomponent, care le garanteaza un excelent coeficient de izolare termica. 

Discretie prin izolare fonica – si discretia este importanta atunci cand locuiesti la apartament. O usa metalica moderna are capacitatea de a oferi performante acustice cu un coeficient Rw de doar 34 dB. Completate si cu ferestre din PVC si geamuri termopan, apartamentele care au astfel de usi se vor bucura de o excelenta izolare fonica.

Rezistenta – rolul principal al usii este acela de a oferi un plus de siguranta locatarilor unui apartament. Usile moderne sunt dotate cu sisteme speciale in acest sens. Ele dispun de sisteme de inchidere performante, extrem de solide, precum si de ranforsari suplimentare.  

Aspect placut –  si din punct de vedere estetic, cele mai bune usi de intrare in apartament se adapteaza rapid si aduc chiar un plus de valoare locuintei, prin eleganta lor. Acest lucru este valabil, bineinteles, doar daca se aleg modele de calitate.

La MACO gasesti o gama bogata de usi de apartament de cea mai buna calitate. Acestea te vor ajuta sa iti completezi locuinta, fie ca o amenajezi sau o renovezi, cu o structura solida, care sa te ajute sa te simti mereu in siguranta. De asemenea, usile de calitate iti vor veni in ajutor si atunci cand vrei sa economisesti si sa te bucuri de discretie in propria locuinta. Alege usi din materiale de calitate, dotate cu ranforsari solide si completeaza-ti cu stil apartamentul!