Atunci cand detineti o firma de catering sau o fabrica de alimente, igiena trebuie sa fie litera de lege. Pe lanaga legislatia in vigoare si pe langa controalele efectuate de autoritati, trebuie si dvs. sa va luati angajamentul ca nu veti igieniza si curata locatia doar de dragul de a o face, ci pentru a va asigura ca rozatoarele precum soareci si sobolani nu vor infesta cladirea, nu for compromite alimentele si nu vor pune in pericol sanatatea angajatilor si a clientilor. Probabil este usor de inteles ca toate aceste neglijente va vor crea multe neplaceri legale. Sa vedem, asadar, ce este de facut in acest caz!
De ce se regasesc atatea rozatoare in industria alimentara, de la fabrici de alimente la restaurante?
Industria alimentara este in crestere. Exista o multime de fabrici care produc alimente, ferme de animale, dar si restaurante si firme de catering. Toate acestea ofera avantaje si beneficii societatii, dar vin si cu o mare responsabilitate. Trebuie sa ofere ce este mai bun si in conditii sanitare maxime. Insa, exista cazuri cand o firma sau un restaurant se poate confrunat cu o infestare de rozatoare. Acest lucru necesita un serviciu de deratizare urgent. Constientizarea sporita a opiniei publice si imbunatatirea conditiilor generale de igiena au produs in ultimii ani o crestere semnificativa a atentie pentru intregul sector de deratizare in cadrul activitatilor legate de sectorul alimentar.
Compania DDD, acreditata CEPA, specializata in sectorul rozatoarelor, dar si in dezinsectie si dezinfectie. isi propune sa ofere linii directoare pentru proiectarea si implementarea planurilor de control al rozatoarelor care sa fie aplicate in contextele industriilor alimentare si in unitatile comerciale, sau in toate acele locuri unde sunt depozitate alimente sau vandute preparate alimentare.
Sectorul de referinta este foarte larg si variaza de la fabrici in care sunt produse si depozitate alimente, la baruri si restaurante, de la cantine mici pana la magazine care vand produse alimentare. Rozatoarele pot gasi conditii optime in cadrul industriilor alimentare, in principal datorita absentei pradatorilor naturali si a conditiilor ideale de temperatura. In plus, in majoritatea unitatilor industriale, rozatoarele gasesc oportunitati ample de refugiu si miscare. In cele din urma, disponibilitatea hranei si a apei este adesea suficienta pentru a hrani o populatie mai mult sau mai putin abundenta de rozatoare.
Avand in vedere conditiile optime mentionate mai sus, reproducerea rozatoarelor in cadrul activitatilor este adesea neintrerupta pe tot parcursul anului. Presiunea rozatoarelor este cea mai mare in cazul industriilor care produc alimente pe baza de cereale sau alte plante.
Daca aveti probleme cu soarecii sau sobolanii indiferent de domeniu alimentar din care faceti parte sau va aflati intr-una dintre situatiile descrise mai sus, contactati imediat Compania DDD. Serviciul de control al rozatoarelor se extinde in Bucuresti si in anumite locatii din provincie. Dupa deratizare, trebuie sa faceti si o dezinfectie temeinica. Tot Compania DDD va va ajuta.
Expertii in exterminarea rozatoarelor vor fi imediat alaturi de dumneavoastra pentru a efectua o inspectie si pentru a va arata strategiile cele mai bune care va pot scapa de aceasta mare problema. Pentru mai multe informatii, puteti sa intrati pe site-ul Companiei DDD. Veti gasi mult mai multe informatii importante si utile.