Coșurile cadou cresc gradul de satisfacție a angajaților din companii. Vezi ce nu trebuie să lipsească din ele și când le poți oferi!

Una dintre metodele prin care tu, în calitate de manager al unei firme, poți să fii sigur că faci ceea ce trebuie pentru dezvoltarea afacerii tale este, în mod surprinzător, oferirea de mici atenții pentru angajați, clienți și partenerii de afaceri. Pentru a nu da greș în alegerea făcută, există o sugestie din partea specialiștilor de care ai putea să ții cont: cosuri cadou! Sunt perfecte, iar dacă vei parcurge rândurile următoare vei deveni un adevărat expert în alegerea lor și a perioadelor când trebuie oferite.

Coșurile cadou pentru clienții fideli

Un businessman care se respectă are grijă ca măcar o dată pe an să le ofere clienților fideli ai companiei sale câte un mic semn al aprecierii sale. Coșurile cadou corporate sunt o metodă excelentă de a face așa ceva, și de regulă, perioada Sărbătorilor Pascale sau a celor de Iarnă este un bun prilej de a recurge la acest gest.

În cazul în care nu vrei să oferi un astfel de cadou cu ocazia sărbătorilor, poți profita de lansarea unui nou produs pentru a trimite darul tău, sau după ce ați încheiat un proiect împreună sau poate chiar de ziua aniversară a clientului, dacă o cunoști.

Coșurile cadou pentru salariați

Sunt nenumărate situațiile în care îți poți recompensa angajații și să folosești în acest coșurile cadou. Acestea sunt cel mai bun semn pentru aceștia că le apreciezi loialitatea față de firmă, dar și dăruirea lor. Atunci când optezi pentru coșuri cadou oferite cu ocazia sărbătorilor, acestea trebuie să conțină în mod obligatoriu produse tradiționale, pe care toată lumea le preferă. O sticlă de vin bun, sau poate o pălincă de bună calitate, un cozonac pufos, o cutie de ceai sau cafea, o cutie de bomboane de ciocolată, la care se adaugă și ceva decorațiuni specifice vor spori farmecul cadoului tău. Nu este cazul acum să faci diferențe, toată lumea va primi același coș cadou. Dacă vrei să le arăți altora un plus de apreciere, o poți face atunci când oferi stimulentul financiar care se acordă, de regulă, cu ocazia sărbătorilor.

În afară de aceste perioade, mai poți oferi coșuri cadou angajaților cu ocazia aniversării firmei, a zilelor lor de naștere, când tocmai ce ați încheiat un proiect dificil și multe alte ocazii.

Coșurile cadou pentru partenerii de afaceri

Perioada sărbătorilor este cea mai indicată pentru a le oferi și partenerilor de afaceri câte un semn al aprecierii tale. Spre deosebire de coșurile cadou pentru angajați sau clienți, de data aceasta produsele trebuie să fie unele de lux sau chiar premium. Din fericire, există și coșuri cadou corporate de lux care sunt gata pregătite pentru a fi oferite în acest sens, și tot ce trebuie să faci este să le comanzi.

Indiferent însă care este destinatarul coșului tău cadou, încearcă să personalizezi puțin pachetul pe care acesta îl va primi. În caz contrar, va fi un gest prea impersonal, și nu vei obține în niciun caz efectul dorit de tine.

Ce ar putea conține un coș cadou corporate

Există multe idei de produse care pot intra în componența unui coș cadou corporate. De regulă, nu dai greș niciodată cu produsele tradiționale, preferate de toată lumea. Cu toate acestea, în afară de ele, mai există și altele care pot să te facă să crești mult în ochii salariaților, clienților și partenerilor de afaceri.

Produse pentru o seară relaxantă

Pentru că după o zi grea nu-ți dorești decât puțină relaxare, poți include acest gen de produse în coșul cadou. De regulă este vorba despre produse alimentare de bună calitate, numai bune pentru o cină romantică, la care se adaugă și ceva elemente speciale: lumânări parfumate, loțiuni de corp sau săruri de baie cu lavandă.

Instrumente de scris

Pentru partenerii de afaceri, dar și clienți, un coș cadou în care să se regăsească instrumente de scris, agende, calendare pe care le pot folosi în activitatea de zi cu zi la birou sunt pur și simplu perfecte. Ai grijă ca acestea să fie inscripționate, discret, cu logo-ul firmei tale, eventual și moto-ul acesteia, dacă spațiul îți permite.

Când să oferi coșuri cadou angajaților

Am discutat ceva mai sus despre coșurile corporate care pot fi oferite angajaților, dar am vrut să detaliem puțin perioadele în care acestea pot fi oferite, pentru a-ți fi ceva mai ușor.

Paște și Crăciun

Nu mai era nevoie să amintim că un astfel de cadou este perfect pentru perioada Sărbătorilor, dar nici nu aveam cum să neglijăm complet acest aspect. Pentru că este vorba despre ocazii speciale, fii ceva mai generos decât de obicei și optează pentru acele produse gourmet, pe care în mod normal angajații tăi nu le-ar fi cumpărat niciodată. Noi cei de la magazinul Cadoul Special te vom ajuta cu orice ocazie.

1 și 8 Martie

Luna mărțișorului, mai exact începutul ei, este cea în care reprezentantele sexului frumos sunt în centrul atenției. Poți să fii și tu la înălțime oferindu-le în acest sens coșuri cadou pline de produse pe care acestea le adoră: dulciuri, produse de îngrijire, chiar și câte o bijuterie simbolică. Nu uita nici de buchetul de flori, care chiar nu are voie să lipsească acum.

Ziua companiei

Ziua și luna în care a fost înființată firma este pentru toată lumea un motiv bun pentru a sărbători. Și cum nu ai fi putut ajunge aici și fără ajutorul salariaților tăi, este cel mai bun prilej pentru a le demonstra acestora că nu sunt doar simpli ”negrișori” sau executanți, ci adevărați parteneri în dezvoltarea afacerii.

Ziua aniversară a angajatului

Nu este o practică prea obișnuită, dar adevărul este că te ajută să fii un șef atent și la nevoile angajaților. Cu un astfel de coș cadou personalizat, angajatul tău chiar se va simți foarte apreciat, și chiar va munci cu mai multă dăruire, pentru că a remarcat că eforturile lui nu au trecut neobservate.