Cum poti alege cele mai bune rechizite scolare pentru copilul tau?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/9OKGEVJiTKk

Parintii care cauta rechizite scolarepentru cei mici, se intreaba de cele mai multe ori, cum ar putea gasi cele mai potrivite astfel de articole pentru ei. Cu siguranta stiu, in linii mari ce au de cumparat, insa nu toate pixurile sunt potrivite pentru orice varsta si nu toate copertele de caiete vor fi apreciate de copii.

Nu este suficient sa se urmareasca doar functionalitate si este foarte important sa se tina cont si de modul in care arata aceste rechizite scolare.

Rechizitele trebuie sa aiba un design vesel

Un prim aspect la care ar trebui sa fie atenti parintii este designul. In momentul in care rechizitele au si designul potrivit, va fi mult mai usor ca cel mic sa se simta atras de ele si sa vrea sa le foloseasca. In ochii unui copil este o mare diferenta intre un pix cu personaje din desene animate si unul fara niciun imprimeu, intr-o culoare terna, la fel cum pentru un adolescent, un pix neon va fi mai bun decat un pix cu desene animate.

Rechizitele trebuie sa stea foarte bine in mana copilului

Un pix prea subtire poate pune probleme unui copil, mai ales in momentul in care acesta abia invata sa scrie. De asemenea, un stilou foarte greu, pentru un copil care invata sa deseneze literele este dificil de utilizat si nu va permite o buna mobilitate.

In cele din urma, copilul se va frustra pentru ca nu poate scrie frumos, iar daca este si apostrofat de cadrul didactic, va fi cu atat mai dificil de convins sa scrie cu placere.

Rechizitele trebuie sa fie de calitate

Un alt aspect important este calitatea. O guma care nu sterge bine, un caiet pe care cerneala se intinde sau un bloc de desen care absoarbe apa si se stramba, sunt articole care vor incurca copiii si ii vor face nemultumiti.

Acesta este motivul pentru care parintii ar trebui sa caute cele mai bune rechizite pentru copii, care sa nu impuna astfel de probleme. La fel se intampla si cu instrumentele de scris, care trebuie sa fie alese tot cu atentie.