Cum sa alegi un cuptor pizza profesional

Prețurile accesibile și gustul memorabil al mâncărurilor tradiționale italiene stau la baza succesului pizzeriei și trattoriei. Pentru ca unitatea să fie populară în rândul vizitatorilor, este important să alegi și să cumperi corect un cuptor pizza profesional.

Doar aşa le poți oferi clienţilor tai  o pizză mediteraneană sau una luxuriantă americană cu umpluturi de carne, legume și pește, făcută după rețete clasice și de autor. Piața cuptoarelor profesionale de pizza este mare. Modelele diferă în ceea ce privește performanța, dimensiunea, numărul de funcții care determină costul echipamentului.

Cuptor pizza – Caracteristici

Un cuptor pizza este disponibil într-o mare varietate de dimensiuni și modele în magazinul online contigrup.ro. De la cuptorul foarte mic pentru o singură pizza până la cuptoarele pizza profesionale pentru pizzerii. Pentru a putea filtra cel mai bun model pentru tine din multitudinea de oferte, iată câteva caracteristici cărora ar trebui să le acorzi o atenție deosebită: temperatura, mărimea, tip de funcţionare, accesorii, preț.

Citeste si: Actele Şi Cheltuielile Necesare Pentru Deschiderea Unei Pizzerii

O pizza bună are nevoie de temperaturi ridicate. În funcție de construcție, dispozitivul ar trebui să atingă cel puțin o temperatură maximă de 220-250  grade C. De asemenea, ai nevoie de căldură directă de jos, pentru ca pizza să aibă o bază crocantă, fără să se usuce. Acest lucru se poate face cu un cuptor pizza profesional ales din magazinul online contigrup.ro.

Raport bun intre dimensiune şi volum

O pizză tipică italiană are între 24 și 26 cm în diametru. Cuptorul de pizza ar trebui să aibă cel puțin această dimensiune. Pentru a coace mai multe pizza, ai nevoie de un cuptor pizza care coace cel puţin 4 pizza odată și dimensiunea ø 36.

Deoarece pizza este gata după puțin sub 3 minute cu un astfel de dispozitiv, poți face față cu bine mai multor clienţi. Aceste modele oferă un raport bun între dimensiune și volumul de coacere. De cele mai multe ori, îţi oferă unul sau două niveluri la care poţi coace în același timp cel puţin 8 pizza. Datorită timpului scurt de coacere, un astfel de cuptor este suficient pentru pizza pentru 6 până la 8 persoane.

Cuptor pizza – Încălzire

Indiferent dacă preferi pizza Napoli, Margherita sau Prosciutto într-un astfel de dispozitiv poți transforma orice aluat într-o specialitate de pizza crocantă. Completează-ţi afacerea de catering cu un cuptor pizza profesional, fie că este vorba de o pizzerie italiană, cafenea, takeaway sau snack bar.

Două pizza sunt mai bune decât una. De aceea alege un dispozitiv de două ori mai mare. Îți place o bază extra crocantă? Atunci setează separat căldura de sus, la mijloc și de jos, deoarece dispozitivele se încălzesc în mod fiabil peste tot. De asemenea, vei ști când pizza ta este gata datorită cronometrului integrat.

Un cuptor de pizza pentru gastronomie coace pizza delicioasă în cel mai scurt timp. Unele cuptoare pentru pizza sunt disponibile cu două camere, astfel încât să poți pregăti două pizză în același timp. Magazinul online recomandă un model cu o singură cameră sau cu două camere. În acest fel, cuptorul pentru pizza rămâne ferm în poziție și poţi coace pizza nenumărate.