Cum sa cureti tapiteria masinii: iata cateva sfaturi de neratat!

Sa faci o curatare tapiterie auto este la fel de importanta ca si curatarea exteriorului: un interior igienic si stralucitor este benefic nu numai pentru sanatatea ta ci si pentru cea a masinii. Sa vedem in acest articol cum sa curatam tapiteria masinii, cum sa eliminam petele persistente si cu ce produse.

Sa faci o curatare tapiterie auto este la fel de importanta ca si curatarea exteriorului: un interior igienic si stralucitor este benefic nu numai pentru sanatatea ta ci si pentru cea a masinii. Sa vedem in acest articol cum sa curatam tapiteria masinii, cum sa eliminam petele persistente si cu ce produse.

Indepartarea petelor de pe scaunele masinilor: sange, cafea, voma (si altele)

Procedura necesara pentru curatare tapiterie auto este destul de simpla si este posibila prin utilizarea unor trucuri, tehnici si produse specifice care sunt la indemana oricui. A te baza pe profesionisti (noi, de exemplu, oferim o spalare eficienta si eficace a interiorului masinii) este o solutie deosebit de potrivita daca nu ai suficient timp pentru a te dedica curatarii: pentru ca da, operatiunea de indepartare a petelor de pe tapiterie poate fi facuta independent (luand intotdeauna precautiile necesare), dar este o procedura complexa. Prin urmare, in unele cazuri, este necesar sa apelati la un expert, nu numai pentru probleme de timp, ci si pentru probleme tehnice (spalarea tapiteriei din piele, de exemplu, necesita o atentie deosebita si cunoasterea produsului).

Costul spalarii tapiteriei auto depinde nu numai de marimea masinii, ci si de gradul de curatare initiala. Acestea fiind spuse, haideti sa analizam pentru fiecare pata posibila cea mai eficienta metoda de indepartare a acesteia.

Indepartarea sangelui

Sangele este cu siguranta una dintre cele mai greu de indepartat pete. Tineti cont de un lucru: nu folositi in niciun caz sapun si apa fierbinte, deoarece aceasta combinatie, in loc sa indeparteze pata, va produce efectul opus, adica pata va deveni si mai fixa si mai greu de indepartat. Deci, cum indepartezi petele de sange? Pur si simplu prin tamponare cu apa rece.

Cum sa eliminati o pata de cafea

Cafeaua este una dintre acele pete care sunt greu de indepartat. Exista o multime de sfaturi despre cum sa scapi de petele de cafea, dar adevarul este ca in cazul acestei pete trebuie sa actionezi imediat: de indata ce s-a format, toarna apa rece pe ea si tamponeaza-o, apoi pulverizeaza cu spray de curatare a sticlei si, dupa ce o lasi sa se usuce timp de 5 minute, tamponeaza a doua oara.

Curatati scaunele auto de voma

Petele de voma din masini sunt, de asemenea, foarte frecvente, deoarece raul de masina este o problema de care sufera multe persoane (in special copii). La fel ca in aproape toate cazurile de formare a unei pete, sfatul este sa o indepartati cat mai repede posibil pentru a preveni patrunderea acesteia in tesatura. Indepartati grosimea si spalati cu apa rece, apoi folositi apa calda si un sapun bland pentru a freca, iar in final folositi apa minerala, tamponand cu o carpa pentru a indeparta bine pata. Apa si bicarbonatul de sodiu sunt, de asemenea, o solutie excelenta pentru a elimina mirosul neplacut generat de voma.

Alte pete pe scaunele auto (ulei, grasime, alimente, ruj)

In cazul petelor de ulei, de grasime, de alimente sau de ruj, solutia este de a folosi un diluant pentru vopsele diluat cu apa. Inmuiati o carpa de bumbac in amestec si frecati-o pe suprafata afectata; odata ce tesatura este umeda, presarati zona cu amidon de porumb sau sare si lasati-o sa actioneze peste noapte; apoi indepartati-o cu aspiratorul.