Cum să îți amenajezi livingul ca un profesionist

Livingul este acea încăpere a casei care oferă cele mai multe informații despre personalitatea celor care locuiesc în acel spațiu. Este camera în care îți primești oaspeții atunci când îți vin în vizită sau unde toți cei ai casei se relaxează seara, după o zi grea. Prin urmare, în amenajarea livingului casei trebuie ca utilul să se îmbine cu plăcutul, și în acest sens am pregătit pentru tine câteva recomandări din partea specialiștilor în amenajări interioare.

Livingul mic

A amenaja un living mic poate fi o adevărată provocare, pentru că ideile tale pot aglomera și mai mult un spațiu și așa insuficient. Niște perdele si draperii de la Nobila Casa reprezintă un accesoriu de care chiar ai nevoie. Pentru a sugera ideea de mai mult spațiu, culorile deschise sunt de preferat, iar pentru acea pată de culoare niște decorațiuni bine alese sau un covor într-o nuanță mai vie reprezintă o alegere foarte bună. Nu opta pentru acele piese de mobilier masive, care nu fac decât să aglomereze inutil spațiul, ci optează mai bine pentru acelea compacte, care nu ocupă mult loc și sunt prevăzute și cu spații de depozitare. 

O canapea extensibilă, un fotoliu, o măsuță  de cafea, și o bibliotecă și o comodă TV sunt de ajuns aici. Nici obiectele de décor nu trebuie să fie din abundență, dar o vază pentru flori sau una decorativă este un must.

Living open space cu bucătărie

Un mic truc al celor care locuiesc în case mici, unde spațiul chiar este o problemă, să recurgă la unirea livingului și a bucătăriei, ceea ce cunoaștem sub numele de open space. Această decizie se dovedește, de cele mai multe ori, una cu foarte multe avantaje. În acest caz, trebuie să fii foarte atent/ă la paleta de culori pe care o vei folosi, pentru un aspect armonios. Dacă ar fi să găsim un dezavantaj al acestei integrări a livingului în bucătărie sau invers, ar fi faptul că atunci când pregătești ceva bun, mirosul se cam împrăștie în toată camera. O hotă bună ar trebui să rezolve însă acest neajuns. În rest, trebuie să recunoaștem că arată foarte bine, și îți transformă complet aspectul locuinței. Dacă la toate acestea mai ții cont și de unele detalii, cum ar fi articole bucătărie de bună calitate, cum sunt cele de la Nobila Casa, vei reuși să obții o casă desprinsă parcă din revistele de specialitate. Și nu cumva acesta era scopul tău de la început?

Livingul modern

Dacă spațiul nu este o problemă, atunci amenajarea unui living modern reprezintă o idee pe care o îmbrățișează specialiștii în amenajări interioare. Acele piese de mobilier cu linii simple, culori deschise și multă lumină naturală sunt elementele de care trebuie să ții cont. De asemenea, chiar și abordare minimalistă nu este greșită, pentru că vei obține un aspect aparte. De la Nobila Casa poti sa faci rost de obiectele de decor pentru a completa frumos totul.

Culoarea pereților

Un living amenajat perfect trebuie să țină cont și de culoarea pereților. Nu neglija acest aspect deoarece de nuanța lor livingul tău poate avea o anumită atmosferă. În cazul nuanțelor puternice, trebuie să știi că au un efect energizant, ceea ce poate fi câteodată și obositor, mai ales când vrei să te odihnești și să te relaxezi puțin. Optează pentru nuanțe pale de verde, albastru și mov lavandă pentru o atmosferă relaxantă, iar cele neutre sunt ideal de folosit pentru un aspect echilibrat, plin de stil și eleganță.

În orice caz, nu aglomera prea mult spațiul cu multe piese de mobilier sau cu decorațiuni, pentru că obții un efect invers celui dorit de tine!