Cum se repara laptopul Acer Chromebook?

Fiecare utilizator al acestui echipament poate realiza reparatia lui Acer Chromebook urmand etapele descrise in acest articol.Aceste etape includ, resetarea laptopului Chromebook, depanarea laptopului cand acesta nu se incarca, nu porneste sau se blocheaza.

Fiecare utilizator al acestui echipament poate realiza reparatia lui Acer Chromebook urmand etapele descrise in acest articol. Defectiunile software Chromebookului pot fi solutionate, de obicei, resetand echipamentul la setarile standard din fabrica. Daca insa, defectiunea dispozitivului este de natura hardware, este nevoie sa diagnostichezi iar apoi sa realizezi reparatia laptopului. Problemele cele mai uzuale ale Chromebookului Acer sunt descrise in cele ce urmeaza.

Repararea laptopului Acer Chromebook

Intai de toate, o mare parte din defectiuni pot fi solutionate printr-o resetare din fabrica obisnuita a Chromebookului. Acest aspect iti confera siguranta ca toate ajustarile pe care le-ai facut laptopului de cand l-ai achizitionat sunt eliminate. Inainte de a-l reseta asigura-te ca ai realizat un backup pentru datele ce nu le-ai salvat pe Google Drive.

Daca aplici tehnicile de reparatii laptop din acest articol pentru calculatorul tau Acer Chromebook si totusi nu te ajuta ne poti contacta. Echipa de specialisti IT de la Proreparatii vine in sprijinul tau cu servicii complete de reparatii laptop pentru orice tip de laptop si reparatii calculatoare Voluntari pentru computere de tip desktop. Pe langa orasul Voluntari deservim clientii aflati si pe raza intregului judet Ilfov si a orasului Bucuresti oferind servicii complete si profesionale de reparatii calculatoare, retelistica si recuperare date.

Resetarea laptopului Chromebook

Realizarea unui Powerwash pentru a face resetarea Chromebookului. Unealta Powerwash reseteaza Chromebookul la starea standard din fabrica.

Realizeaza un Powerwash procedand dupa cum urmeaza:

 1. Deschide zona Status din coltul din dreapta jos al display-ului (in apropiere de imaginea contului tau).
 2. Fa clic pe Settings.
 3. Alege Advanced.
 4. In sectiunea Reset, fa clic pe Powerwash.
 5. Alege Restart.

Chromebookul Acer nu se incarca

In cazul in care nu reusesti sa incarci Chromebookul sau daca laptopul se incarca, dar se termina repede bateria, exista doua posibilitati. Fie ai o baterie epuizata, fie ai un incarcator defect. Pentru a depana aceasta problema, asigura-te ca alimentatorul Chromebookului este conectat in mod direct la o priza de perete. Daca totusi intampini aceeasi defectiune, deconecteaza alimentatorul de la Chromebook si de la perete si lasa-l sa ramana asa cateva minute.

Ulterior, incearca sa alimentezi iar laptopul si lasa-l la incarcat timp de minim treizeci de minute.

Laptopul Acer Chromebook nu porneste

Atunci cand laptopul Acer Chromebook nu porneste, asigura-te ca acesta primeste curent electric. In mod normal vei vedea un led luminos pe Chromebook ce arata ca alimentatorul este conectat. Urmareste si aplica pasii anteriori pentru a repara adaptorul de alimentare si bateria. Atunci cand, nu reusesti sa incarci laptopul, incearca un alt alimentator daca ai la indemana unul. In caz contrar, contacteaza departamentul tehnic de la Acer.

Laptopul Acer Chromebook se blocheaza

Atunci cand laptopul Acer Chromebook se blocheaza, acest fapt se datoreaza unei aplicatii sau al unui program recent instalat. Dezinstaleaza acea aplicatie sau extensie pentru a determina solutionarea defectiunii astfel:

Pentru a sterge o extensie, actioneaza in acest mod:

 1. Deschide Chrome si fa clic pe butonul format din trei puncte verticale din coltul din dreapta sus al browserului.
 2. Fa clic pe More Tools.
 3. Fa clic pe Extensions.
 4. Cauta extensiile instalate recent iar apoi fa clic pe cosul de gunoi pentru a o sterge.
 5. In acelasi timp, dezactiveaza extensia debifand optiunea Enabled.

Pentru a dezinstala un program de pe Chromebook, actioneaza in modul acesta:

 1. In coltul ecranului, fa clic pe Launcher si apoi pe sageata in sus.
 2. Fa clic dreapta pe programul de dezinstalat.
 3. Fa clic pe Uninstall.
 4. Fa clic pe Remove.

Concluzie legata de realizarea repararii laptopului Acer Chromebook

Articolul acesta pentru realizarea reparatiei laptopului Acer Chromebook te va ajuta sa cunosti daca defectiunea laptopului este sau nu o defectiune software sau hardware. Atunci cand Powerwash si resetarea Chromebookului la setarile din fabrica nu rezolva defectiunea, problema este legata de hardware si ar trebui sa apelezi la specialistii de la Acer. Acest lucru il poti face daca laptopul este totusi in garantie. Chromebookurile se achizitioneaza in mod normal la un pret mic. De aceea, atunci cand laptopul nu mai are garantie, iti recomandam sa iti cumperi altul nou.

Daca ai nevoie de ajutor pentru repararea laptopului Acer Chromebook, poti sa soliciti asistenta unui tehnician IT de la Proreparatii. Specialistul nostru te poate sprijini fie printr-o interventie efectiva de reparatii laptop daca esti particular, fie prin asistenta IT si mentenanta calculatoare pentru compania ta. Serviciile noastre de reparatii laptop si mentenanta calculatoare se adreseaza clientilor din Bucuresti si Ilfov.