Cum te îmbraci la o nuntă neconvențională?

Nunțile neconvenționale sunt cu adevărat speciale, tocmai pentru că se îndepărtează semnificativ de standarde și mizează pe unicitate și personalizare. Sunt evenimente pe care în mod sigur ți le vei aminti cu drag odată cu trecerea timpului. Însă, în ciuda farmecului aparte pe care îl prezintă, creează numeroase probleme în ceea ce privește definitivarea unui dresscode. Se merge pe premisa că fiecare e liber să-și exprime imaginația și să poarte hainele care îl avantajează. Totuși, e important să ții cont de locația și tematica evenimentului. 

Te întrebi care sunt cele mai recomandate ținute pe care le porți purta la o nuntă nonconformistă? Iată câteva idei pe care le poți lua în calcul: 

  1. Pentru nunțile organizate în grădină, într-un cadru rustic poți opta pentru o rochie tradițională, scurtă sau lungă, în nuanțe intense și imprimeuri delicate, lucrate manual. Hainele tradiționale devin alegerile inspirate pentru a evidenția legătura dintre om și natură, dar și pentru a marca momentele autentice. Adaugă accesorii care să completeze armonios look-ul creat precum cercei și brățări din metale prețioase. În ceea ce privește încălțămintea, pantofii cu toc nu reprezintă cea mai potrivită alegere. Optează pentru balerini sau sandale. 
  2. În cazul în care participi la o nuntă pe plajă, nu ezita să adopți un stil mai relaxat, care să fie în ton cu peisajul. Alege o rochie lungă, vaporoasă, care prezintă nuanțe intense. Adaugă și o pălărie supradimensionată și o pereche de ochelari de soare pentru a te proteja de razele soarelui. Într-un asemenea caz poți opta pentru încălțăminte cu toc. Printre alternativele pe care le poți lua în calcul se numără sandalele cu toc. 
  3. Dacă nunta este organizată, totuși, la un restaurant, dar pe plic nu este indicat niciun dresscode, rochiile cocktail devin alegerile ideale. Ține cont de personalitatea ta și stilul vestimentar care ți se potrivește cel mai bine și accesorizează ținuta în așa fel încât să arate spectaculos. Nu trebuie să îmbraci neapărat o rochie, ci te poți orienta și către salopete sau costume în stil bărbătesc. În cazul în care vrei să oferi o pată de culoare ținutei poți opta pentru un palton tradițional damă sau o jachetă brodată manual. Piesele vestimentare 100% autentice îți oferă șansa de a ieși în evidență, indiferent de caracteristicile evenimentului la care participi. 
  4. Dacă mirii au optat pentru ținute lejere și au ales o locație obișnuită precum un pub, o berărie sau chiar un fast-food, nu ar trebui să-ți faci griji. Ținuta ideală nu există. Poți îmbrăca orice simți că se va potrivi într-un asemenea cadru prietenesc, familiar și intim. Renunță la rochiile mult prea sofisticate sau la încălțămintea inconfortabilă și mizează pe variante relaxate, care îți oferă posibilitatea de a te simți bine în pielea ta. 
Floral garland of eucalyptus and pink flowers lies on the table for wedding reception. Italian dinner

Ai fost invitată la o nuntă neconvențională și nu știi cu ce să te îmbraci? Ei bine, sfaturile de mai sus te vor ajuta în mod sigur să obții rezultatul dorit. Nu uita să ții cont și de trăsăturile de personalitate și să iei o decizie în consecință. 

Alege hainele potrivite și bucură-te de momente unice!