Din ce materiale se obtin mai performante semnalizatoare rutiere

Desfasurarea lucrarilor pe carosabil sau pe suprafata trotuarului este o necesitate de foarte multe ori. Dezvoltarea infrastructurii este un obiectiv pentru orice societate, iar companiile specializate in acest sens trebuie sa apeleze la tehnologii si tehnici de lucru cat mai eficiente. In acelasi timp, lucrarile desfasurate trebuie sa fie unele sigure, care sa nu afecteze in vreun fel integritatea participantilor la trafic sau a lucratorilor.

Pentru a rezolva problema sigurantei intr-un mod cat mai eficient, companiile specializate apeleaza la elemente prin care sa atraga atentia asupra lucrarilor pe care le desfasoara. Acelasi lucru il fac si firmele care au de efectuat transporturi speciale sau periculoase. Elementul comun la care apeleaza aceste firme este reprezentat de diversele variante de semnalizatoare rutiere. Afla din acest articol care sunt cele mai eficiente materiale utilizare la producerea acestor semnalizatoare!

Materialele din care sunt facute semnalizatoarele rutiere

Pentru fiecare tip de semnalizator rutier, exista cel putin un material esential. Acestea au rolul de a garanta fie vizibilitatea, fie stabilitatea. Iata care sunt principalele materiale care intra in componenta celor mai performante semnalizatoare rutiere care pot fi utilizate atat de catre firmele care se ocupa cu lucrari de infrastructura rutiere, cat si de catre firmele de transport!

Folie autocolanta – semnalizatoarele autorizate ADR care se lipesc pe tirurile sau pe remorcile in care sunt depozitate diverse substante care trebuie marcate sunt produse din folie autocolanta. Aceasta garanteaza o lipire stabila pe orice suprafata si rezista bine la umiditate, vant si alte intemperii. De asemenea, exteriorul foliei este bine protejat si sunt utilizate culori care sa faca semnalizatorul sa fie vizibil de la distante semnificative. 

Aluminiu si otel – metalele sunt foarte importante, atunci cand vine vorba despre semnalizatoare rutiere. Atat aluminiul cat si otelul sunt metale care nu ruginesc. Aluminiul se utilizeaza pe post de suport pentru diferite placute si etichete de semnalizare. Otelul, metal cu o masa mai mare decat cea a aluminiului, este o excelenta varianta de stabilizare a balizelor sau a altor semnalizatoare care sunt montate direct pe carosabil sau trotuar. 

Folie reflectorizanta – vizibilitatea este, poate, cea mai importanta caracteristica pe care trebuie sa o prezinte indicatoarele rutiere. Folia reflectorizanta este esentiala in cazul celor care sunt utilizate pentru a semnaliza lucrari. Aceasta este aplicata pe suprafata semnalizatoarelor care ajung, astfel, sa poata fi observate din timp de catre pietoni sau soferi. Este protejata, astfel, atat siguranta participantilor la trafic cat si cea a personalului care desfasoara lucrarile. 

Plastic – materialele plastice sunt foarte utile, atunci cand vine vorba despre producerea de semnalizatoare rutiere. Plasticul este rezistent la umezeala, este usor de transportat si permite lipirea pe suprafata sa a foliilor reflectorizante si a foliilor autocolante. Tocmai de aceea, majoritatea semnalizatoarelor utilizate pentru marcarea spatiilor in care se desfasoara lucrari sunt produse din plastic.

Intra pe Vesta-magazinonline.ro si descopera o gama variata de semnalizatoare rutiere de calitate, produse din materiale de top. Acestea le confera semnalizatoarelor nu doar stabilitate, ci si capacitatea de a fi usor de observat chiar si de la distante semnificative, atat de catre pietoni, cat si de catre soferi. Investeste in solutii de calitate pentru proiectele tale si ofera siguranta tuturor participantilor la trafic!