Răspunsul la această întrebare este DA: Creditele nebancare pentru restanțieri sunt posibile la IFN-uri precum Claret Credit. Aceasta pentru că nu ținem cont neapărat de restanțele în sine, ci analizăm contextul în care persoana respectivă a ajuns să aibă restanțe. Dincolo de cifrele absolute, o discuție cu restanțierul care solicită un credit nebancar lămurește contextul care a dus la acumularea acelor datorii.
Practic, unele persoane care se află în poziția în care vor să acceseze un credit, însă din cauza statutului de restanțier acest lucru le este aproape imposibil. Însă, datorită IFN-ului Claret Credit, acum se pot acorda credite și pentru cei cu un istoric negativ în biroul de Credit, cu condiția îndeplinirii anumitor condiții.
Conform statisticilor realizate de BNR, in septembrie 2021 erau 480.290 români datornici la bănci si IFN cu 6,23 mld. lei restanțe. În luna august s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de restanțieri. În februarie 2021 s-au înregistrat 493.552 de restanțieri, conform datelor generate de Biroul de Credit. Această perioadă este una destul de dificilă pentru români, având în vedere toate cheltuielile generate de sărbători în perioada anterioară. Astfel, unele persoane pot întârzia cu plata ratelor, dar aceasta nu înseamnă că nu sunt solvabili sau că reprezentanții Claret nu înțeleg astfel de situații.
Echipa Claret Credit este conștientă de faptul că unii clienți pot întâmpina probleme cum ar fi o urgență medicală, întârzierea salariului, călătorii imprevizibile sau apariția unor cheltuieli neprevăzute.
Acordarea creditelor pentru restanțieri de bănci
În cele mai multe cazuri, acordarea creditelor pentru restanțierii la bănci este imposibilă. Creditorii verifică istoricul în Biroul de Credit, pentru a se asigura că persoana care aplică pentru un credit nu a înregistrat datorii la plata ratelor. În caz contrat, banca consideră că persoana respectivă care dorește împrumutul bancar, va întârzia cu siguranță și în viitor cu plata ratelor. Fiecare creditor are propriile reguli de stabilire pentru acordarea creditelor, care nu sunt făcute publice, însă sunt aprobate și cunoscute de BNR și de departamentul de analiză risc al fiecărui finanțator în parte.
Întârzierile se calculează astfel: se numără zilele care au trecut între data scadenței ratei respective și data în care a fost achitată rata. Întârzierile se calculează pentru fiecare rată. Este bine să îți cunoști situația din Biroul de Credit pentru a fi la curent cu propria situație. Astfel, îți va fi mai ușor să verifici dacă ești eligibil pentru un credit bancar sau trebuie să apelezi la instituțiile financiare nebancare care acceptă și astfel de situații.
Trebuie să menționăm și că băncile nu vor respinge cererea de solicitare a unui credit, dacă persoana respectivă a avut o singură întârziere. Există mai multe aspecte care se iau în calcul cum ar fi: cât de des a întârziat în ultimele 6 sau 12 luni, care a fost durata întârzierilor, care au fost motivele, dacă în momentul analizei există sau nu rate neachitate, cât de mare a fost ultima întârziere și altele.
Astfel, solicitarea unui credit de o persoană care are a avut restanțe este posibil să fie refuzată din acest punct de vedere. Însă, IFN-urile știu că accidentele se întâmplă și oamenii pot întârzia cu plata ratelor din dfierite motive. Din acest punct de vedere este mai ușor să obții un credit de la un IFN dacă ai restanțe la alte credite, decât de la o bancă.
Creditele nebancare pentru restanțieri sunt posibile acum la Claret Credit
IFN este acronimul pentru „Instituție financiară nebancară”. Termenul este folosit pentru a defini entitățile, altele decât instituțiile de credit, reglementate de către Banca Națională a României (BNR) ce desfășoară activități de creditare cu titlu profesional, în condiții stabilite de lege. Potrivit Legii nr. 93/2009, aceste instituții financiare nebancare pot oferi servicii bancare, însă nu au dreptul de a accepta diferite depozite sau fonduri rambursabile de la public. De asemenea, orice instituție financiară nebancară are datoria de a păstra confidențialitatea asupra tuturor informațiilor aflate la dispoziția sa, care privesc persoana, patrimoniul, activitatea, relațiile personale sau de afaceri ale clienților, contractele încheiate cu clienții sau serviciile oferite pentru aceștia. În România există în acest moment peste 140 de IFN-uri. Un astfel de IFN este Claret Credit.
Claret Credit este o instituție financiară nebancară înființată în anul 2013, cu scopul de ajuta pe oricine să obțină un credit, chiar dacă are un istoric negativ în Biroul de Credit. Condițiile de acordare a creditelor de către un IFN sunt mai prietenoase față de cele impuse de o bancă și primesși banii mult mai repede.
Echipa Claret Credit vă va analiza cererea pentru credit în cel mai scurt timp și în cel mai scurt timp beneficiați de suma dorită care va intra direct în contul dumneavoastră. Poți beneficia de:
Credite persoane fizice:
– credite cu garanție imobiliară
– credit ipotecar
– credit achiziție auto
– credit cu garanție auto
Credite persoane juridice:
– credite persoane juridice cu garanție imobiliară
– credit pentru proiecte imobiliare
– credit cu garanție în HORECA
Există persoane care au nevoie urgent de bani însă, nu pot accesa un împrumut din cauza unor restanțe anterioare. Poți solicita chiar tu un raport la Biroul de Credit pentru a vedea dacă ai restanțe înregistrate. Acest lucru se poate face prin două modalități: fie te înregistrezi pe platforma Biroul de Credit, caz în care raportul va fi gata în maxim 5 minute de la solicitare, fie trimiți o scrisoare prin poștă la Biroul de Credit. Astfel, îți vei cunoaște situația din Biroul de Credit și vei avea o privire de ansamblu asupra creditelor pe care le ai, situația restanțelor și scorul FICO.
Claret Credit te poate ajuta cu suma de bani dorită în cel mai scurt timp și vei avea parte de transparență totală pe întreg procesul de acordare a împrumutului. Respectăm fiecare client și echipa noastră se va asigura că toate informațiile sunt transmise clar, pentru a nu exista nelămuriri între solicitant și noi.