Hidrofor de suprafata sau hidrofor de mare adancime? Iata la ce varianta sa apelezi!

Apa este o resursa fara de care nimeni nu poate sa traiasca. Oamenii au nevoie de apa pentru consum propriu, dar si pentru a putea avea grija asa cum se cuvine de gospodaria lor. Este foarte important sa te asiguri ca ai acces la apa oriunde te-ai afla. Din nefericire, exista si zone in care obtinerea accesului la apa presupune eforturi destul de mari. Este vorba, fireste, despre zonele izolate sau relativ izolate, in care nu exista o retea publica de alimentare cu apa.

Vestea buna este ca natura nu ii dezamageste nici pe cei care locuiesc in astfel de regiuni. Pentru ca in pamant exista mereu o sursa de apa care poate fi exploatata. Pentru ca exploatarea sa fie posibila, este necesar sa se utilizeze echipamente special create in acest sens. Hidroforul este una dintre cele mai populare variante, iar ca gospodar ai posibilitatea de a alege dintre hidrofor de suprafata si hidrofor de mare adancime. Afla din acest articol care sunt caracteristicile fiecarei variante!

Hidrofor de mare adancime sau de suprafata: particularitati

Hidroforul este un echipament electric al carui principiu de functionare este unul simplu. El absoarbe apa de la diverse adancimi si o pompeaza catre consumatori. Consumatorii pot fi diverse instalatii sanitare din gospodarie sau chiar elemente mai complexe, precum echipamentele pentru irigatii, in cazul in care hidroforul este utilizat cu scopuri agricole. Exista doua categorii principale de hidrofoare: de suprafata si hidrofor de mare adancime.

Hidrofor de mare adancime – este o varianta foarte eficienta, caracterizata de faptul ca poate sa absoarba apa de la adancimi foarte mari. Este vorba despre adancimi de peste 30 de metri, de foarte multe ori. Prin comparatie, un hidrofor de suprafata absoarbe si pompeaza apa de la adancimi maxime de cel putin trei ori mai mici. 

Un astfel de hidrofor are in componenta motor puternic, care poate sa genereze presiune ridicata. Aceasta varianta este recomandata indeosebi celor care locuiesc in zone de deal sau munte sau in zone in care sursele de apa sunt la o adancime foarte mare. 

Hidrofor de suprafata – fata de hidrofoarele care functioneaza la adancimi foarte mari, cele de suprafata au avantajul de a fi mai putin costisitoare. In acelasi timp, ele nu sunt la fel de puternice, putand sa absoarba si sa pompeze apa aflata la adancimi de cel mult 10 metri. Un alt element comun cu variantele de mare adancime este reprezentat de necesitatea de montare a hidroforului intr-o camera speciala, care sa il protejeze de potentialul impact daunator al factorilor de mediu. 

In zonele in care exista surse de apa la adancimi mici, insa, acest tip de hidrofor este o varianta excelenta gratie randamentului sau suficient de bun si al costurilor destul de mici pe care le implica. In acelasi timp, este demn de subliniat faptul ca performantele cele mai ridicate sunt oferite de hidroforul de mare adancime. 

In situatia in care ai nevoie de acces la o sursa alternativa de apa pentru a-ti alimenta in mod corespunzator gospodaria, alege sa cumperi un hidrofor de mare adancime sau un hidrofor de suprafata de pe TopStrong.ro! Bucura-te de calitate garantata si de confort la cele mai inalte standarde!