Imprejmuirea unui teren

Imprejmuirea terenului este atat pentru delimitarea proprietatii, cat si pentru protejarea spatiului tau si a intimitati tale. Nu conteaza ce teren detii gradina, livada, teren agricol este recomandat sa il imprejmuiesti cu gard.

Imprejmuirea terenului este atat pentru delimitarea proprietatii, cat si pentru protejarea spatiului tau si a intimitati tale. Nu conteaza ce teren detii gradina, livada, teren agricol este recomandat sa il imprejmuiesti cu gard.

Pentru operatiunea de imprejmuire noi recomandam angajarea unor meseriasi profesionisti cu experienta in domeniu pentru a face munca mai usoara si corecta. Daca aveti nevoie de sfaturi sau vreti sa cunoasteti preturile care se practica in domeniu, aici aveti o lista:

Prima intrebare care ne vine in minte inaintea oricarei constructii este avem nevoie de autorizatie? Raspunsul este simplu da, potrivit legii 50/1992, pentru imprejmuirea oricarui teren extravilan sau intravilan ai nevoie de autorizatie. Exista totusi exceptii, una dintre acestea fiind faptul ca poti construi un gard din plasa impletita in jurul unu teren extravilan, care are caracter provizoriu.

Tipuri de garduri

Exista o multitudine de modele de garduri pe care le poti folosi pentru imprejmuirea proprietatii tale, important este sa alegi gardul sau combinatia de garduri potrivita tie. Astfel in continuare va prezentam cele mai cunoscute tipuri de garduri:

  • Garduri din lemn
  • Garduri din plasa de sarma
  • Garduri din fier forjat
  • Garduri din caramida
  • Garduri din sipca metalica
  • Garduri din tabla
  • Garduri din beton

Indiferent de optinea aleasa pentru nevoile tale, un gard trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: trebuie sa fie rezistent si durabil la conditiile meteo si factori externi, constructia sa se realizeze usor fara complicatii, sa nu fie costisitor si sa nu necesite intretinere constanta.

Montarea unui gard

Pentru a evidentia pasi pentru montarea unui gard vom exemplifica care sunt pasi pentru montarea unui gard din plasa bordurata.

Prima etapa a oricarui proiect in constructii este planificarea. In aceasta etapa trebuie sa stabilesti perimetrul care trebuie delimitat si se calculeaza necesarul de materiale.

Al doilea pas este trasarea laturilor gardului cu ajutorul unor tarusi metalici sau de lemn si sfoara. Cu creta alba marcheaza locatia unde vor fi montati stalpi, luati in considerare ca stalpi trebuie sa fie la 1.5m – 2.5m distanta unu fata de altul. Tot cu ajutorul cretei marcheaza unde vor fi amplasate portile.

Gardul poate fi cu sau fara fundatie in functie de specificatile si nevoile tale, pentru optiunea fara fundatie urmeaza saparea gropilor pentru stalpi, daca optati pentru gardu cu fundatie atunci este necesara excavarea pe tot perimetrul terenului.

Urmatorul pas dupa ce stalpi sau amplasat este prinderea plasei bordurate, acesta este usor de montat se prinde in 4 elemente de fixare pe fiecare stalp si nu necesita sa fie intinsa in momentul prinderi ca in cazul plasei impletite.

Ultimul pas este montarea portilor care si ele pot fi confectionate cu ajutorul plasei bordurate, pentru a pastra un aspect uniform al gardului.

Montare oricarui gard trece prin aceste etape sau poate in cazuri mai complicate pot aparea si alti pasi dar am dorit sa va prezentam modelul gardului cu plasa bordurata deoarece consideram ca este foarte practic si este varianta potrivita pentru cele mai multe situatii. Se monteaza usor, este rezistent la facori externi si costul de achizitie si intretinere este avantajos.