Managementul companiilor, timpul și criza

Conducerea unei companii, mai ales atunci când crizele se succed una după alta, fără a ști când lucrurile vor reveni la normalitate sau ce mai înseamnă normalitatea, ridică multe probleme și o responsabilitate enormă. De aceea, oricare ar fi dimensiunea firmei și gradul de impact al dificultății vremurilor pe care le trecem, este nevoie de o regândire și reorientare în managementul companiilor, direcție din care reevaluarea timpul și acționarea în vremuri de criză nu trebuie să lipsească.

Timpul este resursă foarte valoroasă pentru a obține mai multă eficiență în organizarea tuturor activităților și acțiunilor implicate în funcționarea unei companii. Ca și în cazul timpului personal, o planificarea cât mai atentă a programului, o evaluare a potențialului individual, deprinderea de noi obiceiuri și o alternare a perioadelor de încordare, cu cele de detașare, sunt elemente absolut esențiale în asigurarea viabilitatii unei afaceri, în orice vremuri.

De ce ai apela la un curs de time management pentru companii?

În buna funcționare și organizare a  unei companii, organizarea eficientă a programului și a activității tuturor angajaților reprezintă un principiu de bază pentru stabilitate și perspective de dezvoltare. Tocmai de aceea participarea la un curs de

 management pentru companii, dedicat atât managerilor, cât și tuturor membrilor echipei, poate reprezenta un bun moment pentru a da un restart rentabilității.

Dacă atât conducerea, cât și toți angajații devin conștienți de schimbările profesionale și personale pe care le poate aduce o mai bună planificare a timpului, întreaga firmă are de câștigat.

Un curs de time management pentru companii aduce următoarele beneficii:

  • conștientizarea fiecărui participant în privința valorii și irecuperabilității timpului;
  • identificarea cauzelor care generează risipă de timp în activitatea individuală și în funcționare companiei;
  • găsirea unor soluții persoanale și de grup pentru o organizare mai bună a timpului de lucru;
  • identificarea de criterii de prioritizare a activității în funcție de importanță;
  • învățarea faptului că trebuie să avem puterea să spune uneori și nu;
  • testarea și implementarea de mai multe soluții, până la găsirea celei mai potrivite variate de funcționare;
  • deprinderea unor abilități noi, ce pot fi utile pentru creșterea performanțelor profesionale;
  • eficientizarea activității pe fiecare departament și a întregii companii;
  • găsirea de soluții pentru atingerea mai bună a obiectivelor, raportat la componenta timp;
  • organizarea timpul când există situații neprevăzute sau crize.

Pentru ca o companie să își poată îndeplini obiective și să își poată atinge țintele de vânzări sau de extindere, este nevoie întotdeauna de o mai bună conștientizare a valorii timpului și de o mai bună organizare a sa.  Pentru reușită, la obiectivele generale trebuie să contribuie toți angajații, nu doar cei cu funcții de coordonare și de răspundere.

Așadar participarea la un curs de management al timpului este utilă tuturor membrilor echipei, nu doar managerilor sau administratorului. Abilitățile dobândite, pot fi un câștig atât în plan imediat, cât și pe termen lung.

În cele mai multe cazuri o mai bună manageriere a timpului va însemna și venituri și câștiguri mai mari pentru companie. O echipă motivată, care se organizează cu atenție în direcția atingerii  anumitor scopuri va fi întotdeauna mai puternică și mai performantă.

Dacă vrei să afli ce poți face și tu pentru a eficientizarea activității echipei tale și cum timpul poate deveni aliatul tuturor spre atingerea mai ușoară a obiectivelor urmărite, alege cursul de managementul timpului pentru companii de la EACS.