O garderobă simplă, dar mereu actuală: sfaturi pentru ținute reușite

A avea o garderobă vastă și plină de articole mereu la modă este, fără îndoială, idealul oricărei femei. Doar că pentru a-și atinge cu mâna acest vis, multe dintre pasionatele de modă sunt de părere că trebuie să investească sume considerabile de bani, aspect ce reprezintă doar un mit. În fapt, pentru un dulap plin și actual ai nevoie doar de puțină inspirație și de lucruri de calitate.

Cine nu-și dorește să se trezească dimineața și să știe exact care sunt hainele pe care le va purta în acea zi? Cu siguranță că fiecare femeie s-a lovit de această problemă, devenită existențială deja, cel puțin o dată în viață și, până la urmă, este perfect firesc să avem dilema alegerii hainelor, mai ales când ne grăbim. Deși sună utopic și prea frumos să fie adevărat, cu puțină organizare putem reuși să scăpăm definitiv de astfel de bătăi de cap.

Iată la ce trebuie să fii atentă în mod deosebit, când cumperi haine noi:

1. Alege materiale de calitate, nu neapărat firme

În mentalul colectiv există adânc înrădăcinată ideea conform căreia un articol produs sub egida unei mari firme garantează și calitatea. Este complet fals, deși ar fi foarte simplu să avem parte de așa ceva. 

În realitate, calitatea materialelor contează mai mult decât firma de la care achiziționăm produsul respectiv. Prin urmare, concentrează-ți atenția pe țesături cât mai confortabile și de calitate, indiferent că sunt de marcă sau nu, acest aspect este irelevant.

2. Optează pentru încălțăminte de calitate

Nu întâmplător se spune că încălțămintea unei femei este cartea sa de vizită. Este deosebit de important să acordăm o atenție specială pantofilor noștri, deoarece ei sunt aproape în orice context vestimentar expuși ochilor privitorilor și spun întotdeauna o poveste despre noi. 

Poate fi o poveste despre rafinament, eleganță, curățenie, ordine și disciplină, dacă optăm pentru încălțămintea care se potrivește momentului, care este de calitate și care este adaptată personalității noastre. Acestea fiind spuse, ce zici de aceste ghete sintetic de la Kalapod.net, ideale atât pentru sezonul foarte rece, cât și pentru zilele răcoroase de primăvară?

3. Fii atentă la culori

Paleta cromatică face întotdeauna diferența între hainele ce se demodează repede și cele ce pot fi purtate ani de zile, fără ca nimeni să-și dea seama că sunt achiziții foarte vechi, făcute cu mulți ani în urmă.

Specialiștii recomandă să te orientezi către culori calde și deschise, ce sunt foarte versatile și ce tind să rămână permanent în tendințele marilor case de modă, ceea ce înseamnă că nu vei fi nevoită să renunți la ele anul viitor.

În concluzie, dacă-ți dorești să scapi de problema alegerii hainelor și să-ți construiești o garderobă într-o manieră inteligentă, accesibilă din punct de vedere financiar, nu uita că e important să alegi materiale de calitate, să optezi pentru încălțăminte confortabilă, potrivită personalității tale și să acorzi atenție culorilor hainelor.

Sursă foto: pexels.com