O situatie financiara buna se poate obtine doar cu o educatie financiara pe masura!

Indiferent ca sunteti persoana fizica sau persoana juridica, educatia financiara, indiferent de forma cheltuielilor sau investitiilor, este esentiala daca va doriti sa crestere din punct de vedere financiar.

Lipsa unei educatii financiare are un impact negativ foarte mare in special in cazul imprumuturilor bancare prin care se poate ajunge la un grad de indatorare ridicat.

Gradul de indatorare este primul lucru la care trebuie sa va ganditi atunci cand doriti sa contractati un serviciu sau un produs financiar. Acesta se stabileste in functie de veniturile lunare pe care le aveti, astfel incat sa existe siguranta faptului ca veti putea rambursa un imprumut, “Conform Regulamentului Bancii Nationale a Romaniei nr. 6/2018, notiunea de grad de indatorare se refera atât la persoane fizice, cat si la institutii bancare. Valoarea maxima a gradului de indatorare este stabilita de BNR la inceputul anului sau atunci cand situatia economica o impune.

In momentul in care doriti sa faceti un credit de nevoi personale de exemplu, institutia bancara realizeaza un proces de evaluare a situatie in care unul dintre criteriile principale consta si in analiza gradului de indatorare.

Analiza gradului de indatorare si stabilirea unei sume limita in cazul acordarii unui credit nu poate sa reprezinte decat un lucru bun. Totusi, exista situatii in care plata unei rate sau a unui credit impreuna cu alte cheltuieli lunare, ingreuneaza extrem de mult situatia financiara. Tocmai dintr-un astfel de motiv, educatia financiara, in special in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic, este foarte importanta pentru oricine.

Sa invatati sa va gestionati cheltuielile si investitiile in masura veniturilor pe care le aveti, este esential pentru o viata confortabila iar fara o educatie financiara corespunzatoare nu veti putea face acest lucru.

Educatia financiara se refera la intelegerea termenilor financiari, la a face diferenta dintre un activ si o datorie, la pericolele la care poate sa fie supus bugetul dumneavoastra, planuri in cazul in care doriti sa investiti intr-un business, ce situatii neprevazute pot aparea, cand apare nevoia unui credit si cum sa-l gestionati mai bine si lista poate continua.

Astfel de informatii esentiale cu privire la educatia financiara, puteti descoperi la doar un click distanta pe CSALB.ro – “O campanie de educație financiară susținută de CSALB. Acolo unde negociezi cu banca

Accesand CSALB.ro, in sectiunea “EDUCATIE FINANCIARA” veti descoperi extrem de multe informatii utile care au ca subiect principal educatia financiara.

Cei mai buni antreprenori sunt cei care au beneficiat de o educatie financiara corecta. O persoana care a beneficiat de o educatie financiara potrivita intotdeauna va stii cum sa isi gestioneze banii intr-un mod inteligent si se va bucura de securitate financiara indiferent de situatie, fie ca este vorba despre un business sau despre o persoana simpla angajata cu un salariu fix lunar.

Daca va numarati printre cei care isi doresc sa se educe financiar mai multe detalii cu privire la gradul de indatorare si cu privire la multe alte subiecte financiare intersante, sunteti invitati sa accesati CSALB.ro, sectiunea “EDUCATIE FINANCIARA”.