Ofera valoare cartii tale prin tiparirea ei!

Exista multe optiuni atunci cand vine vorba de tiparirea cartii. Imprimarea sau publicarea unei carti nu este un lucru usor. Fie ca esti un scriitor care tocmai a terminat de scris primul roman sau esti responsabil cu asigurarea cartii de profil a companiei la care lucrezi, obtinerea serviciului de tiparire carte potrivit este cel mai important. Fie ca este vorba de manuale pentru angajati, anuare, carti promotionale sau ghiduri de industrie, tiparirea cartilor personalizate este extrem de importanta.

Bineinteles ca sunt multe aspecte tehnice pe care trebuie sa le iei in considerare, dar exista si anumiti factori pe care trebuie sa ii determini pentru ca proiectele de tiparire carte sa fie realizate corect.

Ce sunt serviciile de tiparire a cartilor?

Poate cel mai simplu mod de a descrie serviciile de tiparire de carti este de a explica ce nu sunt acestea: nu sunt editori. Ei nu ofera (in general) genul de servicii de distributie si marketing la care v-ati astepta de la un editor conventional si nu ofera (in general) sfaturi editoriale. La cel mai fundamental nivel, sarcina unui tipar de carti este sa preia manuscrisul digital terminat si sa il transforme intr-o copie tiparita.

Unii autori doresc mai mult control – si mai mult profit. Acest lucru depinde foarte mult de tipul tiparirii pe care il alegi. Exista doua metode principale de tiparire carte: imprimare la cerere si imprimare offset.

Imprimare la cerere

Dupa cum sugereaza si numele, tiparirea cartilor la cerere este o forma de tiparire in care o carte este produsa odata ce a fost comandata. Tehnologia de imprimare digitala a cartilor le permite imprimantelor sa produca carti exact in cantitatea necesara, cu o durata rapida.

Aceasta forma de tiparire este deosebit de utila pentru tiparire carte auto-publicata. Inseamna ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la stocare, deoarece nu ai un inventar. Imprimantele pot imprima o singura carte sau pot imprima mai multe carti la cerere, simultan, in functie de comenzile primite. Important este ca vei avea pret tipar carti scazut si costuri initiale mai putine daca alegi tiparire carte la cerere.

Tiparire de carti offset

Imprimarea offset a cartilor este forma de tiparire pe care o folosesc in general editurile traditionale, prin care comanzi o anumita cantitate de carti. Toate acestea sunt produse deodata, intr-un singur tiraj si cu cat imprimi mai mult, cu atat vei avea pret tipar carti mai mic deoarece costul unitar scade. Aceste economii pret tipar carti pot fi semnificative daca ai tiraje mari de imprimat.

Cum sa alegi serviciul potrivit de imprimare a cartilor?

Vorbind despre prudenta, nu este deloc usor sa alegi cele mai bune servicii de tiparire carte. Este greu sa faci alegerea corecta si sa stii cum sa-ti protejezi atat banii castigati cu greu, cat si calitatea cartii care iti poarta numele.

Exista, totusi, cateva lucruri utile pe care le poti lua in considerare atunci cand iti cantaresti optiunile. Este important sa te gandesti serios care furnizor de servicii tiparire carte va functiona cel mai bine pentru tine. Nu te grabi si pune intrebarile potrivite.

Ia in considerare tarifele de tiparire a cartilor pe unitate

Este indicat sa soliciti imediat pret tipar carte atunci cand contactezi o companie care ofera astfel de servicii. Pretul este un factor determinant in alegerea ta? Acesta nu ar trebui sa fie cazul. Doar pentru ca pretul unei imprimante este mai mare decat al celeilalte, asta nu inseamna ca ofera servicii de imprimare de mai buna calitate. Exista multi factori in serviciile de tiparire a cartilor care afecteaza pret tipar carte cum ar fi materialul de imprimare pe care il alegeti, hartia, legarea, tiparire color sau alb negru, etc.

Poti imprima orice

Singurul lucru de care ai nevoie este un manuscris si cateva idei. De la manuale la romane grafice si la carti pentru copii, orice gen poate fi publicat prin tipar carte. Aceasta metoda simpla si usoara iti permite acum sa publici orice fel de manuscris, in orice dimensiune, color sau alb-negru, cu fotografii sau ilustratii! Trebuie doar sa-ti imaginezi cum vrei sa arate cartea ta si sa alegi serviciul potrivit de tiparire carte.

Alege formatul cartii

Vrei o carte rigida de buzunar, in toate culorile, pe o hartie clara de culoare alba? Imprimarea la cerere face ca acest lucru sa fie posibil. Poti alege sa iti imprimi cartea in culori premium, color, alb-negru – optiunile sunt numeroase. Dar dimensiunea? In functie de continutul cartii, poti alege dimensiunea de taiere a acesteia. Poate fi mica, lunga si subtire, ca un manual care poate fi purtat cu usurinta sau poate fi mare, legata, numai buna de asezat in biblioteca.

Dupa ce ai dobandit o mai buna intelegere a diferitelor tipuri de tiparire carte, tot ce iti mai ramane de facut este sa iti alegeti compania perfecta pentru servicii de tiparire carte si sa plasezi comanda.