Atunci cand iti infiintezi o firma, asteptarile sunt foarte mari. Orice antreprenor aflat la inceput viseaza la profituri mari si la o evolutie continua a business-ului.
Pentru a putea avea rezultatele excelente pe care le doresti, este important sa respecti o serie de pasi, inca de la inceput.
Pasi pe care trebuie sa ii respecti dupa infiintarea firmei
1. Muta capitalul social in contul curent al firmei. Primul pas este să depuneți actele la bancă pentru a transfera capitalul social din contul provizoriu de înființare a societății în contul curent. Banii depusi sub forma de capital social pot fi folositi fara probleme. Tocmai de aceea, este indicat sa depui o suma mai mare decat cei 200 de lei impusi de lege. O suma mai mare imbunatateste indicatorii financiari ai firmei si te ajuta sa obtii finantari.
2. Cauta un contabil bun! In termen de 30 de zile de la înființarea unei societăți, trebuie să găsesti un contabil. Acesta trebuie să fie membru al CECCAR și să aibă un contract de servicii cu societatea. Cauta un contabil cat mai aproape de casa, chiar daca majoritatea actelor pot fi depuse online. Daca esti din Brasov, este bine sa colaborezi cu un contabil Brasov.
ACCOUNTING ONE este o firma de contabilitate cu vasta experienta in domeniul serviciilor de contabilitate , care va ofera servicii complete si complexe, indiferent ca aveti deja o firma si doriti servicii de contabilitate sau doriti sa incepeti si sa dezvoltati o afacere si aveti nevoie de consultanta si de ajutor pentru infiintare firme Brasov.
3.Achizitioneaza Registrul unic de control! Achizitia trebuie sa se faca in termen de 30 de zile de la înființarea societății . De obicei, contabilul este cel care se ocupă de acest lucru, așa că, dacă ai ales deja unul, acesta te va ajuta probabil să eviti prima vizita la administratorul fiscal. RUC este un jurnal pe care trebuie să îl păstrezi în sediul societății și pe care doar auditorii îl completează atunci când vin în vizită. Daca nu il ai, esti pasibil de amenda.
4. Fa-ti o semnatura electronica si un cont in SPV (Spatiul Privat Virtual). In felul acesta vei putea depune declaratiile fiscale mult mai usor. Pentru eficienta maxima, poti imputernici contabilul sa depuna toate actele.
5. Achizitioneaza un program de facturare! Este un alt pas important, care poate ajuta la intregul flux al activitatii. Exista o multime de programe online care pastreaza evidenta tuturor facturilor si te ajuta sa emiti rapid aceste documente. Nu uita sa trimiti facturile in contabilitate! Facturile emise si nedeclarate in contabilitate sunt incadrate drept evaziune fiscala;
6. Asigura-te ca stii totul despre plafoanele fiscale. Plafoanele de plati sau incasari de numerar sunt numeroase. Este bine sa stii daca depasesti anumite plafoane si sa declari acest lucru, pentru a evita eventuale amenzi si situatii complicate.
Pe langa partea birocratica si financiara, este bine sa te asiguri ca incepi cu dreptul si in ceea ce priveste imaginea firmei. Nu uita sa iti faci un site, fa-ti un plan de promovare online si asigura-te ca incepi sa creezi o baza cu clienti si parteneri. Nici un business nu poate avea succes fara parteneri de incredere, motiv pentru care este bine sa incepi sa construiesti inca de la inceput o baza puternica de contacte.