Petrece un Craciun altfel în Emiratele Arabe Unite


Vrei un Craciun în care să înlocuiești temperaturile negative cu plajă și soare arzător? Cele 7 Emirate Arabe Unite sunt o destinație perfectă pentru asta. Cu prețuri mici pentru biletele de avion, cu o mulțime de obiective turistice interesante și cu unele dintre cele mai frumoase hoteluri din lume, Dubai, Abu Dhabi și mai puțin cunoscutele Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah și Fujairaj au devenit destinații de top pentru toți cei care iubesc călătoriile.

Dacă îți dorești o vacanță de Crăciun specială, o primă destinație în EAU Emiratele Arabe Unite poate fi Dubai. Este cel mai dezvoltat emirat și este locul în care poți descoperi cele mai inedite lucruri: pârtie de ski interioară, cele mai înalte clădiri din lume, hoteluri de 7 stele sau obiceiuri unice în lume. De asemenea, Dubai poate fi punctul de plecare către o mulțime de alte obiective din Emirate.

Care sunt principalele obiective pe care merită să le vizitezi în Emiratele Arabe Unite

1. Burj Khalifa din Dubai
Este simbolul Dubaiului și cea mai înaltă clădire din lume. Inaugurată în Ianuarie 2010, Burj Khalifa are o inaltime de 829 de metri și impresionează atât de la exterior, cât și de la interior. Dacă ajungi la nivelul 122, te poți bucura de un restaurant cu priveliste 360 de grade, ceea ce îți oferă o imagine de ansamblu asupra întregului Dubai.

2. Moscheea Sheich Zayed din Abu Dhabi
Dacă vrei să descoperi cultura arăbească în cele mai mici detalii, nu trebuie să ratezi cea mai cunoscută moschee din zonă. Sheikh Zayed este simbolul Abu Dhabi-ului și impresionează prin dimensiunile sale, prin arhitectura și prin micile detalii. Inaugurată în 2007, moscheea înglobează peste 90 000 de tone de marmură albă adusă din Macedonia;

3. Muzeul Luvru din Abu Dhabi
Da, muzeul Luvru nu se regăsește doar în Paris. În Abu Dhabi a fost construit un muzeu cel puțin la fel de impresionant, în care poți face o incursiune prin întreaga istorie a omenirii. Dacă vrei să vizitezi acest muzeu este bine să aloci o zi întreagă, în condițiile în care există 12 galerii permanente și diverse alte galerii ocazionale;

4. Burj Al Arab din Dubai
Este hotelul care a reușit să pună Dubaiul pe harta turistică a lumii. Construit în 1999, Burj Al Arab a fost încă de la început unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume. Acesta are un heliport propriu, o arhitectură impresionantă și un restaurant subacvatic în care poți mânca alături de numeroase viețuitoare marine. Poți vizita Burj Al Arab chiar dacă nu ești cazat în hotel. Tot ceea ce trebuie să faci este să rezervi o masă la restaurant și să consumi de minim 370 de lei;

5. Safari în desert
Este o experiență pe care nu trebuie să o ratezi. Există numeroase firme care oferă o astfel de experiență, preluându-te de la hotel și oferindu-ți activități precum sand boarding, plimbare cu cămile, plimbare cu ATV-uri sau cine în stil beduin.

Acestea sunt doar câteva din numeroasele obiective turistice impresionante ale Emiratelor Unite Arabe. Cu siguranță, dacă alegi să petreci Craciunul aici, vei descoperi zeci de alte activități care îți vor oferi amintiri de neuitat.