Pictura pe numere, o pasiune benefică pentru creier

Pictura te scapă de stres
Dacă vrei să scapi de stresul cotidian, o opțiune excelentă este să achiziționezi un set de pictura pe numere  și  să aloci cateva zeci de minute în fiecare zi picturii.

Pictura pe numere este modalitatea prin care oricine, indiferent de nivelul de talent la pictura, pot crea tablouri deosebit de frumoase. Aceasta implică folosirea unui kit format dintr-o pânză cu zone bine delimitate, fiecărei zone fiindu-i atribuit un număr, mai multe cutiuțe cu vopsele acrilice și  o imagine cu modul în care trebuie să arate rezultatul final.

Pictura pe numere este o activitate care îți poate aduce o mulțime de avantaje, cele mai importante fiind asupra creierului.

Ce beneficii îți oferă pictura pe numere

  • Te învață să folosești pensulele. Dacă vrei să aprofundezi activitatea de a picta, este un prim pas excelent prin care înveți cum să folosești corect pensulele. Vei învața cum se comportă o pensulă care are culoare pe ea, cum să abordezi zonele foarte mici și cum să îți miști mâna pentru ca rezultatul să fie perfect;
  • Te învață să pictezi pe pânză. Pictura pe numere este pe pânză, o textură mult diferită de hartie și carton. Rezultatul final este mult mai plăcut pe pânză;
  • Este foarte simplu să pictezi pe numere. Dacă alegi să pictezi pe numere nu ai nevoie de o paletă pe care să amesteci culori, nu trebuie să diluezi nicio culoare și  nu trebuie să cauți soluții pentru a obține anumite nuanțe;
  • Rezultatul final este întotdeauna unul excelent. Tot ceea ce trebuie să faci pentru a obține un rezultat foarte bun este să respecți numerele și culorile aferente lor;
  • ai de ales între mii de modele. Dacă îți dorești un tablou nou, în loc să îl cumperi poți să-l pictezi pas cu pas pe numere. Ai de ales dintre mii de modele, care mai de care mai interesante.

Ce impact are pictura pe numere asupra creierului

Cel mai mare avantaj pe care îl aduce pictura asupra creierului este relaxarea. Pictura te aduce în prezent. Cei care aleg să petreacă timp pictând pe numere se pot bucura de:

  • eliberarea emoțiilor negative
  • îmbunătățirea problemelor și abilităților motorii
  • calmarea stresului
  • dezvoltarea imaginației și  a răbdării, mai ales în cazul copiilor care aleg o astfel de activitate

Adesea, pictura pe numere este folosită ca o adevărată terapie de către psihoterapeuți, foarte eficientă în cazul pacienților care au probleme de comunicare, dificultăți în exprimare sau probleme în rezolvarea conflictelor.

Dezavantaje ale picturii pe numere

Exista și  cateva puncte mai puțin plăcute. Unul dintre ele este faptul ca nu știi cu exactitate care este cantitatea de culoare de care ai nevoie, ceea ce înseamnă ca s-ar putea să termini culorile din setul de pictura alocat înainte de a picta toată zona desemnată acelei culori.

De asemenea, pictand pe numere nu înveți cum să amesteci culorile și de cele mai multe ori, nu îți oferă aceeași libertate de exprimare precum pictura clasică.

Totuși este de menționat că pictura pe numere este un sistem dezvoltat pentru începători.  Dacă ești la început în arta picturii sau dacă vrei, pur și  simplu să te relaxezi, pictura pe numere este o variantă excelentă.
Vezi toate ofertele speciale de la www.PicturaPentruToti.ro