Sistemele glisante devin tot mai populare în rândul românilor care caută soluții pentru închidere terase și balcoane

2023 a început în forță și pe măsură ce facem retrospectiva lui 2022 a preferințelor și investițiilor românilor în soluții și produse care să le sporească confortul proprietăților, o concluzie simplă, dar interesantă, începe să prindă contur.

În 2022 tot mai mulți români au optat pentru crearea de spații care să le ofere cadrul ideal pentru relaxare, muncă, sport, petrecere, meditație, mese în familie. Da, tot mai mulți români au fost interesați să investească într-un spațiu universal și versatil, care să facă trecerea de la casă, la natură, cât mai firească, transparentă și elegantă.

Având încă foarte proaspătă în minte senzația de claustrofobie provocată de izolarea din timpul celor doi ani marcați de pandemie, aceștia au căutat soluția ideală pentru a-și face o oază chiar la ei acasă.

Și au găsit-o, cu ajutorul producătorului clujean, ALISTERM, care în ultimii 5 ani a contribuit la bucuria a numeroase familii de a face din ”casă”, ”acasă cu terasă.”

”Am înființat Alisterm în 2017, ca urmare a propriei mele experiențe survenite din căutarea unui produs care să îmi închidă un spațiu, dar fără să îmi ia din spațiu. Având experiență relevantă în tâmplărie PVC, am înțeles destul de repede că aveam să întâmpin o provocare mare în a găsi exact ceea ce căutam: un sistem care să închidă terasa casei, dar să o și deschidă complet în zilele călduroase, care să nu îi ia din amplitudine și priveliște, care să ne permită să ne bucurăm de lumina naturală.

Cercetând piața, mi-am amintit de vorba aceea cum că ”Dacă vrei ca un lucru să fie bine făcut, trebuie să-l faci tu însuți.”. Și din cercetarea de piață am ajuns să cercetez domeniul, să identific funcționalități, să capăt entuziasmul necesar pornirii pe o nouă cale. Așa am ajuns să producem chiar aici, la Cluj, 4 sisteme glisante care astăzi sunt atât de îndrăgite și căutate în toată regiunea Transilvaniei! Ceea ce a fost initial o nevoie, s-a transformat într-o afacere de familie construită și dezvoltată pe principii foarte solide. Calitatea este o condiție pentru tot ceea ce facem la Alisterm.”, Ștefan Oprea, Manager General Alisterm.

Ce sunt sistemele glisante?

Sistemele glisante pentru închiderea teraselor și balcoanelor sunt unele dintre cele mai căutate produse din categoria ”Construcții, home, deco”, din ultimii doi ani. Asta deoarece au revoluționat felul în care oamenii se raportează la spațiul care odinioară era folosit doar pentru a pune la uscat niște rufe, a bea rapid o cafea sau a scutura un așternut.

Oamenii își doresc să profite de fiecare bucățică de spațiu de care dispun, în sensul de a crea un confort sporit și a-și asigura toate condițiile necesare unei deschideri cât mai ample față de natura din jur. Astfel, clasicul termopan care închide cu prețul minimizării spațiului, este ușor, ușor detronat de aceste sisteme care oferă oamenilor senzația de libertate și deschidere.

Ce fel de spații se pot închide cu sistemele glisante?

”Am închis terase obișnuite, foișoare, balcoane, restaurante, cafenele, birouri, showroom-uri. Sistemele glisante își pot găsi locul în foarte multe zone ale spațiilor de care dispunem fie că sunt locative sau comerciale. Sunt câteva aspecte într-adevăr tehnice, de care se ține cont pentru montarea lor, dar rămân totuși o alternativă foarte versatilă.”, Ștefan Oprea, Manager General Alisterm.

De ce aleg românii să investească în sistemele glisante pentru închidere terase și balcoane?

Deoarece dincolo de estetică, de aspect, acestea oferă o utilizare sporită a spațiului unei case și nu numai:

  • Sistemele glisante oferă o suprafață transparentă foarte generoasă și permit pătrunderea în casă a mai multă lumină și aer proaspăt, fără extra preocupare pentru murdărie.
  •  Sistemele glisante protejează împotriva intemperiilor caracteristice celor 4 sezoane. De la praf, la ploaie, vânt, furtuni, viscol, acestea permit proprietarilor să se bucure de tot confortul spațiului de relaxare, asigurând protecția deplină a acestuia.
  • Sistemele glisante contribuie la conservarea spațiului, spre deosebire de termopan care, folosit pentru a închide complet o terasă, o transformă practic într-o altă camera, mai degrabă decât într-un spațiu liber, deschis, amplu.
  • Sistemele glisante sunt foarte durabile. Acestea sunt fabricate din materiale premium, rezistente la intemperii și construite pentru a dura.

”Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au căutat sau inventat produse care să îmbunătățească calitatea vieții. Iar noi, prin Alisterm, ne dorim să răspundem acestei nevoi care s-a acutizat odată cu evoluția societății moderne. De aceea credem că trendul acesta de a investi în soluții pentru maximizarea valorii spațiului de locuit va fi în plină ascensiune în 2023. Vom continua să urmărim îndeaproape desfășurarea relației pe care românii o dezvoltă cu acest tip de produse și, în același timp, vom continua să le oferim doar cele mai bune produse și servicii.”

Pentru mai multe informații, puteți lua legătura cu echipa Alisterm, folosind oricare din următoarele date de contact:

www.terasesticla.ro   |   office@terasesticla.ro

Stefan Oprea   0751 067 112   |   Vlad Groza   0786514513   |