Top 3 idei pentru amenajarea exterioară a locuinței

Prima impresie contează, mai ales când vine vorba de realizarea unui proiect casa. Aspectul exterior este cel dictează părerea generală. Tocmai de aceea, ar trebui să te orientezi către variante care se remarcă prin bun gust, eleganță și funcționalitate. Armonia este cea care trebuie să primeze în procesul de amenajare exterioară. O echipă specializată te poate ajuta să identifici locuința potrivită gusturilor și nevoilor tale. Alternativele de mari dimensiuni, care prezintă terasă exterioară și loc destinat special realizării activităților dinamic sunt cele mai indicate. Aici te poți retrage ori de câte ori simți că ai nevoie de momente de liniște și relaxare. Însă, este recomandat să alegi cu grijă elementele estetice pentru a definitiva rezultate de succes.

Iată top 3 idei pentru amenajarea exterioară a locuinței:

1.     Terasă acoperită – O variantă indicată în cazul în care vrei să te bucuri de o oază de liniște, indiferent de condițiile meteorologice de afară. Asigură-te, totuși, că integrezi mobilier de calitate, care să reziste cu succes odată cu trecerea timpului. În cazul în care spațiul îți permite poți adăuga și rafturi și dulapuri diverse pentru un plus de confort și funcționalitate. În ceea ce privește stilul de amenajare al terasei există numeroase opțiuni pe care le poți lua în calcul. Dacă îți place să îți aduci aminte de fiecare dată de zilele călduroase de vară și de briza mării poți alege mobilier din ratan. Poți opta și pentru decorațiuni din bambus, pentru a accentua efectul vizual exotic. În cazul în care ești o fire mai pragmatică și mizezi exclusiv pe funcționalitate poți simplifica semnificativ design-ul general. Poți alege doar o masă, un set de scaune și eventual o canapea confortabilă.

2.     Plante diverse – Nimic nu se compară cu energia pe care ți-o conferă conexiunea cu natura înconjurătoare. Plantele sau florile parfumate nu pot lipsi din curtea ta. De ce? Pentru că definitivează cu succes spații magice, încărcate de emoție. În plus, paleta cromatică este una impresionantă. Nuanțele jucăușe se vor îmbina armonios pentru a crea un tot unitar, care se apropie din ce în ce mai mult de perfecțiune.  În asemenea momente e vorba numai despre tine.

3.     Obiecte decorative unice – Spațiul exterior al locuinței te reprezintă în aceeași măsură în care te reprezintă și cel interior. Tocmai de aceea, ar trebui să îi oferi importanța cuvenită și să îl marchezi într-un mod original. Alege, așadar, decorațiuni creative, care să aducă o strălucire aparte locului. Fie că este vorba de sculpturi ingenioase sau sisteme moderne de iluminat, rezultatul va fi același: spectaculos. Nu uita să conferi un aer personalizat fiecărei alegeri estetice pe care o faci. De asemenea, nu încerca să combini prea multe culori, finisaje sau texturi. Mizează pe idei inovative, dar care au la bază simplitate și rafinament.

Amenajarea exterioară a locuinței este un element pe care nu ar trebui să îl scapi din vedere. În cazul în care nu știi exact cum să gestionezi eficient spațiul avut la dispoziție poți solicita o firma constructii case. Specialiștii în arhitectură și proiectare vor compartimenta cu precizie locul și îți vor oferi sfaturi prețioase de design.

Alege-i întotdeauna pe cei mai buni!