Top 5 cele mai vândute categorii de produse de Black Friday

Black Friday este cu siguranță evenimentul de reduceri cel mai așteptat de către consumatorii din întreaga lume. Când zici noiembrie deja ai în cap imagini cu afișe pe care scrie mare „REDUCERI” și cu procente ce pot depăși chiar și 90% în unele cazuri.

Cum a ajuns Black Friday să fie atât de popular?

În România, prima ediție de reduceri Black Friday a avut loc în anul 2011 și a fost organizată de către cele mai mari magazine online la momentul respectiv, printre care eMAG și Flanco. Dacă în anul 2012 puțin peste un sfert dintre români declarau că au auzit sau știu ce reprezintă Black Friday, anul trecut 9 din 10 români spuneau că știu despre cel mai mare eveniment de reduceri din an.

Care sunt cele mai vândute categorii de produse de Black Friday?

În fiecare an, vânzările cu ocazia Black Friday cresc din ce în ce mai mult, iar categoriile care sunt la mare căutare vor fi prezentate mai jos.

1.   Smartphone-uri şi smartwatch-uri

Încă de la primele ediții Black Friday România, telefoanele și ceasurile smart au fost la mare căutare și au înregistrat cele mai multe vânzări, indiferent că vorbim de magazine online sau fizice. Fiind produse cu o valoare mare, orice reducere de preț se simte în buzunarul cumpărătorului.

2.   Televizoare și sisteme audio

Televizoarele și sistemele audio reprezintă o altă categorie de produse ce se vinde foarte bine în perioada de Black Friday. Totodată, este una dintre categoriile unde vei găsi cele mai mari procente de discount.

3.   Produse pentru casă și îngrijirea locuinței

Dacă ți s-a stricat vechiul aspirator sau crezi că a venit timpul să îl înlocuiești pe cel clasic cu unul inteligent, atunci cu siguranță Black Friday va fi ocazia perfectă pentru a investi în acest gen de produse, istoricul de cumpărare fiind unul foarte bun.

4.   Electrocasnice mici

Cuptoare cu microunde, espressoare sau roboți de bucătărie? Toate aceste produse au fost la mare căutare în perioada de Black Friday, reducerile mari făcând ca prețul final să fie unul avantajos pentru orice buget de cumpărături.

5.   Îmbrăcăminte și încălțăminte

În ultimii ani, magazinele cu articole de îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii s-au alăturat și ele acestui trend de oferte Black Friday și au oferit reduceri considerabile la produsele de fashion. Oricând e timpul potrivit pentru a-ți reînnoi garderoba, deci de ce nu ai profita de ocazie?

Pe lângă categoriile amintite mai sus, la mare căutare în perioada de reduceri Black Friday sunt și produsele de îngrijire personală, băuturile alcoolice şi cafeaua, jucăriile și articolele pentru copii, precum și electrocasnice mari, de tipul frigiderelor şi maşinilor de spălat.