Top podele de exterior 2022

Atunci cand vine vorba despre design-ul exterior este nevoie sa se gaseasca un echilibru intre functionalitate si design deoarece pardoseala potrivita poate pune in valoare intreg spatiul. Pentru a face alegerea cea mai buna trebuie sa tii cont de tipul de trafic, usurinta in intretinere, izolarea termica si fonica, protectia antialunecare dar si calitatea. O pardoseala potrivita poate sa te serveasca pentru ani intregi sau chiar o viata intreaga.

Insa, atunci cand vine vorba despre alegeri, un alt aspect care nu trebuie ignorat sunt tendintele. Mai ales daca esti o persoana care doreste sa se inconjoare de lucruri de calitate si in pas cu ultimele tendinte atunci trebuie sa stii care sunt cele mai apreciate tipuri de pardoseli ale momentului. Am gasit cele mai populare produse ale Decolandia – furnizor de pardoseli facute sa dureze– si iti intocmim un top al cererilor.

Deck pentru terasa din WPC

Deck-ul WPC este unul dintre cele mai inovatoare aparitii de pe piata si este o alternativa excelenta la pardoselile din lemn. Ofera avantaje net superioare si este o alegere buna in special pentru amenajarea teraselor sau a zonelor din jurul piscinelor, pontoanelor si nu numai.

Avand o intrebuintare pe scara larga, o rezistenta excelenta dar si multe alte calitati este o alegere inspirata pentru amenajarea exteriorului.

Acestea sunt cele mai populare alegeri ale momentului si, daca doresti sa amenajezi spatiul exterior in functie de ultimele tendinte atunci cu siguranta ai de unde alege.

Parchetul din bambus densificat

Parchetul din bambus are aspectul lemnului, desi mai putin se stie ca, de fapt, bambusul nu e arbore. Parchetul din bambus este o pardoseala naturala si ecologica, gratie timpului de crestere a bambusului si a impactului redus asupra mediului.  Au aparut multe mituri despre acest tip de pardoseala, legat de durabilitate si calitate.

Se scoate mai putin in evidenta ca ”regele” acestei game, parchetul din bambus densificat este mai dur decat o pardoseala din IPE – care este considerata cea mai dura specie din lemn. Aceasta se traduce prin durabilitate si intretinere usoara.

Parchet stratificat din lemn

Parchetul stratificat este o pardoseala din lemn, in ciuda faptului ca de multe ori se confunda cu parchetul laminat. Modelele de parchet stratificat sunt formate din doua (dublu stratificat)  sau trei straturi (triplustratificat), toate din lemn. Primul stat de uzura e din esenta tare, iar cele mai comune modele sunt fabricate din lemn de esenta tare asa cum este mesteacanul, fagul, stejarul, salcamul sau artarul. Insa, pentru a-si pastra aspectul frumos are nevoie de o intretinere corespunzatoare.  Avantajul acestui tip de parchet este adus de faptul ca poate fi montat peste sisteme de incalzire in pardoseala.

De asemenea, o pardoseala din lemn stratificat trebuie sa fie tratata pentru a putea rezista mediului. Insa, si in acest an ramane o alegere potrivita mai ales daca este sa tinem cont de faptul ca in acest an se mizeaza foarte mult pe materiale naturale.

Pardoseala SPC

Pardoselile SPC sunt noi pe piata de profil. SPC sunt produse din material compozit, vinil, si piatra, plus un strat decorativ foarte atractiv. De aici pardoselile SPC aduc avantajele durabilitatii si flexibilitatii, fiind folosite cu succes pentru incalzirea peste pardoseala, in spatiile unde este nevoie de o podea subtire sau in spatiile cu trafic intens.

Acesta este topul nostru. Specialistii te pot ajuta sa alegi ce bun pentru spatiul tau in functie de buget si cchiar in functie de conditiile de montare.