Vinzi produse de panificatie? Iata cateva sfaturi care iti pot fi de ajutor!

Proprietarii de brutarii si comerciantii de produse de panificatie sunt deseori de parere ca nu pot face mai mult pentru a-si imbunatati si dezvolta afacerea. De altfel, cum ai putea aduce inovatie intr-o brutarie?

Ei bine, primul pas este constientizarea faptului ca o brutarie poate fi la fel de speciala ca orice alt tip de afacere. Desigur, cel mai imporant lucru este modul in care administratorul isi trateaza afacerea. Citeste in continuare daca vrei sa afli cateva sfaturi care te-ar putea ajuta la dezvoltarea afacerii tale!

Diversitatea este mereu binevenita

Toata lumea cumpara paine, foietaje si asa mai departe – acestea sunt baza, dupa cum s-ar spune, atunci cand vine vorba de produse de panificatie. Totusi, ele rar vor reprezenta cea mai mare parte din profitul tau lunar.

Trebuie sa te bazezi pe specialitati sau pe o diversitate a produselor pentru a avea succes. Daca ai o reteta proprie sau posibilitatile financiare de a comercializa cate un produs diferit in fiecare saptamana, ar trebui sa incerci acest lucru. Nu uita ca experimentarea face parte din procesul de administrare al unei afaceri.

Nu uita sa creezi un website

Contrar opiniei populare, un website nu va fi folosit doar de clienti sau potentiali clienti. Acesta poate fi folosit si de alte afaceri care vor sa colaboreze cu tine – pe scurt, sa incheie un contract cu un furnizor de produse de panificatie.

Apoi, in ziua de astazi, daca nu ai un website, nu existi ca si afacere – chiar daca activitatea ta este realizata in principal in mediul offline. Data fiind popularitatea livrarilor la domiciuliu, de exemplu, lipsa unui website poate chiar dauna afacerii tale.

produse de panificatie

O structura clara a finantelor te poate salva uneori

In cele mai multe cazuri, finantele si mai ales cheltuielile unei brutarii nu sunt luate in considerare pe termen lung de catre administratori. De ce? Ei bine, pentru ca acestia rar au in vedere expansiunea si dezvoltarea afacerii – se gandesc mai mult la o stabilitate pe termen lung.

Desigur, stabilitatea pe termen lung nu este o problema – dar dezvoltarea afacerii nu trebuie sa lipseasca din planul aferent stabilitatii. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti structurezi finantele intr-un mod clar pentru a vedea ce si mai ales cat anume poti investi in afacerea ta la final de luna.

Apeleaza la producatori/distribuitori care iti pot oferi o gama intreaga de produse

Ingredientul principal de care ai nevoie atunci cand vinzi produse de panificatie este drojdia. Totusi, acesta nu este singurul ingredient. Dupa caz, vei mai avea nevoie si de amelioratori de panificatie, premixuri si blenduri, precum si produse pentru gust si nu numai. Evident, este indicat sa gasesti un producator/distribuitor care iti poate pune la dispozitie aceste produse – si nu sa ai cate un contract diferit pentru fiecare tip de produs in parte.

De exemplu, LeSaffre iti poate oferi toate tipurile de produse de panificatie mentionate anterior – atunci cand ai nevoie de acestea, desigur. Astfel, te poti baza pe acest producator pe tot parcursul procesului de evolutie al afacerii tale. Povestea brutariei tale incepe cu drojdia LeSaffre – dar nu se termina acolo!