Vrei sa-ti izolezi terasa? Afla ce variante ai la dispozitie!

Dispui de o terasa pe care vrei sa o amenajezi, astfel incat sa te bucuri de ea pe termen lung? Pe langa faptul ca trebuie sa te gandesti la design, este important sa iei in considerare si izolarea acesteia, pentru a beneficia de cele mai bune conditii.

Din fericire, ai la dispozitie o gama larga de hidroizolatii terase, spre care te poti indrepta. Descopera-le rand pe rand, astfel incat sa poti alege varianta care consideri ca este cea mai buna pentru tine!

Hidroizolatii terase – ce materiale ai la dispozitie?

In functie de modul in care sunt realizate, materialele hidroizolante pot avea mai multe roluri:

  • protectie impotriva sunetului (fonice) – daca ai o terasa inchisa, cu siguranta iti doresti intimitate, fara ca zgomotele de afara sa te deranjeze. Materialele hidroizolante din aceasta categorie sunt simplu de utilizat, asa ca le poti folosi cu incredere;
  • protectie impotriva umezelii (hidrofuge) – sunt excelente, intrucat iti protejeazza terasa de umezeala si de efectele negative pe care aceasta ar putea sa le aiba asupra structurii pe care ai construit-o. De exemplu, apa este tinuta la distanta, iar astfel nu se poate forma mucegaiul atat de daunator sanatatii;
  • protectie impotriva frigului/caldurii (termice) – iti asigura un plus de confort termic, mai ales intr-o terasa inchisa. Iarna vei putea sta aici fara ca vantul si frigul sa te deranjeze.

Membrane bituminoase

Membranele bituminoase sunt unele dintre cele mai populare materiale hidroizolante, pe care le ai la dispozitie si pe care le poti utiliza pentru a-ti proteja acoperisul terasei, mai ales daca acesta este unul circulabil. Este vorba despre materiale simplu de aplicat, cu ajutorul tehnicii de lipire la cald si care, in doar 2 – 3 zile pot fi gata.

Membrane din PVC

O alta categorie de produse de calitate este reprezentata de membranele din PVC. Disponibile in suluri, acestea trebuie montate de catre specialisti in domeniu, care sa iti asigure rezultatele de calitate de care ai nevoie. Membranele din PVC iti vor proteja foarte bine terasa, atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna.

Membrane poliuretanice

Membranele poliuretanice sunt si ele utilizate pentru izolarea teraselor. Eficiente pe termen lung si simplu de aplicate, acestea iti asigura calitate pana la 10 – 15 ani, protejandu-ti spatiul de relaxare atat de vant, cat si de infiltratiile de apa, dar si de aparitia mucegaiului si a altor microorganism daunatoare.

Cand este recomandat sa-ti izolezi terasa?

In ceea ce priveste momentul ideal pentru izolarea terasei, este bine sa iei acest in considerare in timp ce-ti construiesti spatiul de relaxare. De ce? Incorporand izolatia in structura terasei, vei obtine rezultatele dorite, mult mai usor decat daca ai face asta ulterior. In acelasi timp, este bine sa alegi o zi in care nu ploua, pentru ca materialele hidroizolante sa ai aiba suficienta vreme in care sa se ,,aseze” bine.

Colaboreaza cu o echipa de specialisti

Nu in ultimul rand, este recomandat sa apelezi la ajutorul unei echipe de specialisti in ceea ce priveste montarea materialelor hidroizolante. Astfel, in doar cateva ore, lucrarea va fi gata si te vei bucura de rezultate excelente pe termen lung!

Acceseaza site-ul Milucon.rode pe orice tip de dispozitiv conectat la Internet si descopera aici toate materialele spre care te poti orienta pentru realizarea unor hidroizolatii excelente. Mai mult, echipa Milucon iti sta la dispozitie pentru partea de montaj, asa ca in cel mai scurt timp vei avea o terasa foarte bine realizata!

Date de contact:

E-mail: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049