Beneficiile utilizarii de cherestea acoperis

Desi uneori regasim pe piata acoperis confectionat din otel, lemnul este materialul cel mai des folosit pentru realizarea acoperisurilor. Se foloseste pentru structura acoperisului cherestea acoperis datorita numeroaselor beneficii pe care lemnul le ofera. In plus, performanta structurala si termica a lemnului, reprezinta unul dintre principiile de baza ale utilizarii acestuia in constructii.

Rezistenta si durabilitatea in timp

Alege cherestea acoperis pentru un acoperis rezistent si durabil in timp. Cheresteaua fiind realizata din fibre de lemn, va fi mult mai rezistenta la presiunile oferite de greutatea materialelor folosite pentru finalizarea acoperisului. In acelasi timp, folosirea de cherestea acoperis va distribui in mod egal greutatea acoperisului pe peretii cladirii.

Eficienta energetica

Lemnul este cunoscut pentru proprietatile termice extraordinare, tocmai de aceea este atat de intens folosit in domeniul constructiilor. O casa cu un acoperis din lemn va si mult mai calda comparativ cu una din otel.

Mentinerea greutatii acoperisului

Uneori, din necunostinta de cauza, ne gandim ca lemnul este un material greu, iar acoperisul nu va rezistat. Insa folosirea de cherestea acoperis este doar puternica, nu fi foarte grea. Raportul de greutate cu rezistenta este perfect pentru constructia structurii acoperisurilor, mentinand intreaga greutate fara nicio problema.

Aspect estetic deosebit

Opteaza pentru cherestea acoperis, alături de grinzi, dulapi, sipci de lemn, regasite in cadrul depozitelor specializate, precum este si Cherestea Constructii, pentru a beneficia de materiale de calitate si ofera-i locuintei tale un aspect deosebit. Lemnul este un produs natural, ideal pentru acoperisul cladirilor si pentru imbunatarirea aspectului estetic al peretilor. Cheresteaua poate fi frumos integrata atat in zona de acoperis, cat si in intregul design al cladirii.

Ofera flexibilitate si versatibilitate

Ceea ce face lemnul atat de special, este gradul ridicat de flexibilitate si versatilitate pe care il ofera. In combinatii cu alte materiale folosite pentru constructie, lemnul ofera un aspect deosebit.

Orice tip de material folosit pentru finalizarea acoperisului, se va integra perfect alaturi de cheresetea acoperis.

Costuri reduse

Costurile pentru cherestea acoperis sunt mult mai rentabile comparativ cu costurile unui acoperis realizat din otel. Producerea de cherestea de lemn nu necesita masinarii de amploare, iar instalarea unui acoperis de lemn este mult usoara, fiindca nu necesita macarale si alte astfel de aparate pentru ridicarea grinzilor.

Este un material regenerabil

Probabil un beneficiu major al lemnului, este acela ca lemnul este un material regenerabil. Foloseste cherestea acoperis pentru casa, fiindca lemnul este mult mai usor de inlocuit, fiind o resursa infinita. Desigur, in conditiile plantarii unor alti copaci, care sa produca pe viitor cherestea.

Rezistenta la incendii

Desi mult ar crede ca un acoperis din lemn nu este rezistent la incendii, realitatea este cu totul alta. La temperaturi ridicate, lemnul se va carboniza, arzând dintre exterior inspre interior, marind timpul in care incendiul poate fi stins. Insa, acest lucru poate fi posibil doar in cazul acelei cherestea acoperis care este bine realizata, uscata si montata.

Foloseste cherestea acoperis pentru a beneficia de un acoperis durabil si rezistent in timp, estetic, eficient energetic, ce poate fi usor montat, este rezistent la incendii si beneficiaza de costuri reduse. Desigur, lemnul folosit pentru cherestea acoperis se poate deteriora in timp, deforma sau putrezi atunci cand este expus intemperiilor, dar un acoperis realizat in mod corect, va proteja lemnul in timp.