Care sunt băuturile gustoase ce conțin alcool

Când vine vorba de alcool, nu există nici o îndoială că moderația este cheia. Dar pentru acele momente în care dorești să te răsfeți cu o băutură alcoolică care să provoace daune minime pentru sănătatea ta, există unele băuturi care sunt mai sănătoase decât altele, conform nutriționiștilor.

Iată care sunt băuturile alcoolice cu cel mai mare număr de nutrienți și cel mai mic impact asupra sănătății tale!

  1. Vin sec

O opțiune importantă, atunci când vrei să te destinzi puțin, este reprezentată de vinul sec. Acest tip de vin conține mai puține calorii și carbohidrați decât omologii săi dulci, permițându-ți să te răsfeți cu băutura te preferată fără a te gândi la efectele pe care le are acest produs asupra siluetei tale. Vinul sec este, de asemenea, o sursă bună de antioxidanți, care pot ajuta la reducerea riscului anumitor boli. Și din moment ce este făcut din struguri, conține o cantitate mică de zahăr natural, făcându-l o alegere mai sănătoasă decât alte băuturi ce conțin mult zahăr. Găsești astfel de produse pe altex.ro la prețuri extrem de competitive. 

  1. Vin fiert

O altă opțiune destul de sănătoasă este vinul fiert. Vinul fiert nu este la fel de bine cunoscut ca vinul sec, în lume, însă are o istorie lungă în unele țări, cum ar fi Germania și Republica Cehă. Cum reiese chiar din denumirea lui, vinul fiert este rezultatul fierberii vinului la o temperatură crescută, adăugând ierburi, condimente și fructe pentru a crea o aromă unică. Nu numai că vinul fiert este mai scăzut în calorii, dar crește și beneficiile pentru sănătate ale vinului datorită antioxidanților și a aportului relativ scăzut de alcool, eliminat prin fierbere. 

  1. Șampanie

Șampania este o altă băutură alcoolică destul de sănătoasă pentru organism. Spre deosebire de multe alte băuturi dulci, șampania are în mod natural un conținut scăzut de zahăr. În plus, modul de îmbuteliere îi poate genera un gust revigorant, făcându-o o alegere excelentă pentru o ieșire în oraș sau o sărbătoare mai specială.

  1. Vodcă

Vodca este, de asemenea, o opțiune relativ sănătoasă, deoarece nu are carbohidrați și are un conținut scăzut de calorii. Pentru a o face și mai sănătoasă, o poți amesteca cu apă carbogazoasă sau cu sucuri proaspete, ceea ce o face o alegere excelentă dacă dorești să te bucuri de un cocktail răcoritor în mijlocul verii.

  1. Gin

În cele din urmă, ginul este o opțiune excelentă dacă ești în căutarea unei băuturi mai light și destul de sănătoasă. Cele mai multe ginuri sunt făcute din fructe de ienupăr, care conțin proprietăți antioxidante, iar multe ginuri, de asemenea, ierburi care pot oferi beneficii suplimentare pentru sănătate. În plus, ca și vodca, ginul poate fi amestecat cu alte băuturi mai dulci, dacă consideri că este o băutură mult prea tare pentru tine.

La sfârșitul zilei, este important să-ți amintești mereu că moderația este esențială atunci când vine vorba de consumul de alcool. Dar dacă ești în căutarea unei opțiuni mai sănătoase, poți să iei în considerare unele dintre aceste opțiuni. De la vin sec la vin fiert la șampanie, vodcă și gin, există o mulțime de băuturi alcoolice considerate a fi destul de sănătoase de nutriționiști încât să le încerci și tu.

sursa foto: pexels.com