Cheesecake cu biscuiți Oreo și frișcă aromată cu vanilie.

Cheesecake-ul este un desert clasic, iubit de mulți pentru textura sa cremoasă și gustul său dulce. În acest articol, vom discuta despre rețeta delicioasă de cheesecake cu biscuiți Oreo și frișcă aromată cu vanilie.

Ingrediente:

 • 24 biscuiți Oreo
 • 1/4 cană de unt nesărat topit
 • 900g de brânză de vaci
 • 1 cană de zahăr granulat
 • 1 lingură de esență de vanilie
 • 4 ouă mari
 • 1/2 cană de frișcă lichidă
 • 1/4 cană de zahăr pudră

Instrucțiuni:

 1. Încălziți cuptorul la 180 de grade C.
 2. Zdrobiți biscuiții Oreo într-un robot de bucătărie până când devin mici bucăți. Adăugați untul topit și amestecați până când se amestecă bine.
 3. Așezați amestecul de biscuiți într-o tavă pentru prăjituri și presați-l bine într-un strat uniform. Puneți tava în cuptor și coaceți timp de 10 minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de 5 minute.
 4. Într-un bol mare, bateți brânza de vaci până când devine cremoasă. Adăugați zahărul granulat și esența de vanilie și amestecați până când se combină bine.
 5. Adăugați ouăle unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.
 6. Turnați amestecul de brânză peste crusta de biscuiți Oreo și dați la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când cheesecake-ul este ferm la atingere.
 7. Lăsați să se răcească timp de 30 de minute la temperatura camerei, apoi puneți-l în frigider timp de cel puțin 3 ore sau până când este complet răcit.
 8. Într-un bol mic, bateți frișca lichidă și zahărul pudră până când formează vârfuri moi. Adăugați esența de vanilie și bateți până când se combină bine.
 9. Întindeți frișca pe deasupra cheesecake-ului răcit și decorați cu biscuiți Oreo mărunțiți.

Această rețetă de cheesecake cu biscuiți Oreo și frișcă aromată cu vanilie este perfectă pentru orice ocazie specială sau pentru a încânta papilele gustative ale familiei și prietenilor.

Combinarea crocantă a biscuiților Oreo cu crema de brânză dulce și frișca aromată cu vanilie creează un gust unic și delicios, care va fi sigur apreciat de toată lumea!