Cum să utilizați în mod eficient cardurile de credit?

Dacă ați fost aprobat pentru un nou card de credit, probabil că sunteți încântat să puteți face cumpărături liber și să retrageți credit în orice moment. Lanțurile de magazine par atât de accesibile deținătorilor de carduri de credit, dar rețineți că întreg confortul are un preț. Pentru mulți, este dificil să reziste tentației de a nu folosi cardul pentru lucruri care nu sunt atât de necesare. Folosirea neînțeleaptă a cardurilor de credit poate duce deținătorul cardului la datorii uluitoare într-o perioadă de timp surprinzător de scurtă.

La ce să fiți atenți când manipulați cardurile de credit?

Iată câteva lucruri la care vă recomandăm să fiți atenți și despre care vă informați în avans.

Fii atent pe durata perioadei de grație

Uneori, emitenții de carduri permit o anumită perioadă în care deținătorii de carduri pot retrage creditul fără dobândă. După încheierea perioadei de grație, este posibil să fiți taxat cu dobânzi mari.

Urmăriți-vă scorul de credit

Asigurați-vă că vă plătiți datoriile la timp, altfel puteți obține un rating de credit prost în registrul de credit. Acest lucru vă poate determina să nu primiți ofertele dorite atunci când aplicați pentru viitoare împrumuturi sau, în cazul și mai rău, să fiți refuzat.

Dacă intenționați să călătoriți în străinătate, verificați care sunt taxele pe care trebuie să le achitați acolo

Călătoria în străinătate este mai plăcută atunci când ai o sumă de bani pe care nu trebuie să-i ții în genți, buzunare și locuri secrete în bagaj. Cardul este mijlocul ideal de a vă asigura călătoria, dar ar trebui să fiți conștienți de taxele pe care le veți plăti atunci când plătiți și retrageți fonduri în afara granițelor țării.

Fii atent la tranzacții și taxe frauduloase

Este o idee bună să monitorizați activitatea cardului de credit, astfel încât să puteți reacționa rapid la activitatea de sold frauduloasă. Acest lucru se poate întâmpla cu intruziunea fraudatorilor care vă cunosc cumva detaliile cardului și cumpără pe cheltuială. Chiar dacă considerați că aceasta nu este o problemă obișnuită și este puțin probabil să vi se întâmple această situație, nu veți pierde dacă aflați de la banca de creditare dacă oferă un nivel suplimentar de securitate. Monitorizați mișcarea cardului dvs., ceea ce vă va permite să observați în timp mișcări suspecte de numerar.

Un card de credit poate fi un instrument financiar foarte util atâta timp cât îl utilizați corect. Potriviți întotdeauna achizițiile și plățile cu carate, astfel încât să nu aveți probleme la rambursarea ratelor.

Sursă: https://leumi.ro/