Ești pasionat de Airsoft? Iată 5 reguli esențiale pentru a juca în siguranță

Jocurile de airsoft au devenit foarte populare în ultimii ani. Airsoft este un joc ce simulează practicile militare, în care jucătorii participă la lupte cu arme și tactici în stil militar. Armele folosite în airsoft sunt replici ale unor arme de foc reale, dar nu trag cu muniție reală, ci bile rotunde din plastic dur. Dacă te pasionează airsotf-ul, asigură-te că deții echipamentul necesar, precum și câteva reguli esențiale pentru a juca în siguranță.

Întotdeauna siguranța este pe primul loc

Armele de airsoft sunt concepute pentru a trage cu bile mici la viteze mari. Aceste bile nu sunt menite să rănească oameni și nici să distrugă bunuri. Chiar dacă armele de airsoft nu trag cu gloanțe reale, ele au totuși potențialul de a te răni dacă nu ești atent, având suficientă forță pentru a provoca răni grave atunci când te lovesc bilele. Asigură-te că folosești armele în condiții de siguranță și respecți toate regulile jocului.

Fie că joci airsoft în interior sau în aer liber, siguranța primează. Poară echipament de protecție, în special protecție pentru ochi. Asigură-te că arma îți funcționează perfect și nu îndrepta niciodată arma direct spre coechipierii tăi. Dacă nu dispui de o armă potrivită sau vrei să ți-o actualizezi pe cea pe care deja o deții, magazinul airsoft NRG îți pune la dispoziție o gamă largă de arme, de la pistoale la puști cu lunetă, la shotgun și mitraliere. Selectează replica preferată și folosește-o conform specificațiilor producătorului.

Achiziționează-ți muniție de calitate potrivită tipului de armă

Atunci când achiziționezi orice tip de muniție, asigură-te că știi ce calibru are arma înainte de a cumpăra orice tip de muniție. Poți alege bile airsoft de 0,12g, 0,20 g, 0,25g sau 0,30 g. În funcție de tipul de armă utilizat, precizia va fi una mai mare, iar viteza îmbunătățită. Într-un joc de tactică militară, precizia și viteza sunt două elemente care te vor ajuta să îți învingi mai repede adversarii.

Ține arma îndreptată într-o direcție sigură

Când mânuiești o armă de airsoft, asigură-te că o ții îndreptată într-o direcție sigură. Ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să îndrepți arma spre un coechipier în timp ce tragi de aproape. În schimb, ține arma îndreptată în josul razei de acțiune și concentrează-te asupra atingerii țintei. Țintește-te către un centru de masă și evită zona capului.

Protejează-ți corpul și ochii

Există multe tipuri diferite de protecție a ochilor disponibile astăzi. De la ochelari de protecție la articole vestimentare, airsoft Bucuresti îți oferă echipamentul special de care ai nevoie pentru un joc de simulare militară așa cum se cuvine. Ochelarii de protecție sunt ideali dacă se folosesc bile mici, în timp ce casca și masca din metal îți vor proteja toată zona capului. De asemenea, din motive de siguranță, evită să porți haine mult prea largi, pentru a preveni agățarea lor și a provoca accidente. NRG este un magazin online de Airsoft din București care îți propune o gamă largă de accesorii și echipamente adecvate, pentru a te pregăti pentru primul tău joc.

Ascultă-ți arbitrul

Fiecare joc de airsoft dispune de un arbitru. Când joci, ascultă de fiecare dată briefing-ul dat și urmează cu atenție instrucțiunile arbitrului. De asemenea, pune întrebări atunci când nu înțelegi ceva. Fii atent în timp ce joci, pentru a preveni accidentele cauzate cel mai adesea de lipsa atenției.

Jocurile de tactică militară precum airsoft sunt cu siguranță extrem de distractive, însă necesită și câteva măsuri esențiale de siguranță. Achiziționează-ți echipamentul, urmează regulile și asigură-te că primul joc de airsoft va fi o experiență atât sigură, cât și plăcută. Iar dacă ești începător, alege o armă care este ușor de folosit și nu necesită prea multă întreținere. Dacă ești mai experimentat, s-ar putea să dorești ceva care să fie mai provocator, precum o mitralieră sau o pușcă cu lunetă.