Îți face cu ochiul Huawei P Smart Z, dar nu știi foarte multe lucruri despre el?

Azi o sa îți fac o prezentare despre acest nou smartphone.

Este primul telefon Huawei fără rama clasică care merită cu siguranță atenția noastră!

În general, seria P Smart reprezintă o structură clară in direcția telefoanelor de la Huawei. Totul părea să fie simplu.

În partea de jos se afla linia de buget Y, pe care producătorul a lansat-o special pentru tineri.

Linia Mate, acestea sunt flagship-uri de afaceri, puternice și scumpe. Iar in vârful ierarhiei se află seria P.

Și până la un anumit moment, totul a decurs fără probleme, au existat doar flagship-uri mari și mici și modele simplificate pe care le-au creat pentru a le imita pe cele din gama de prețuri piperate, care mai târziu au devenit “ Lite “ în nume, făcute pentru piața de masă și care oferă o pondere semnificativă din vânzări.

Însă, brusc, a apărut un nou element sub forma smartphone-urilor P Smart. Telefoane la modă, care sunt considerate „cool” pentru publicul larg, deși prețul lor este unul mic.

Finalizand cu introducerea, trecem mai departe la prezentarea inovatorului Huawei P Smart Z, a cărui caracteristică principală este un ecran mare, care ocupă 84% din partea frontală, fără crestături și cu o cameră selfie pop-up în partea superioară. Să vedem ce mai are de oferit acest super telefon.

Acest smartphone se adresează unei piețe largi de cumpărători. În primul rând, ar trebui să atragă acei consumatori care nu au nevoie deloc de elemente suplimentare pe ecranul telefonului. Iar pentru cei care doresc doar să cumpere un smartphone chiar acum pentru bani relativ puțini (și cine nu ar vrea asta?), Telefonul P Smart Z pare a fi opțiunea perfectă. Bineînțeles, la pretul mic va fi nevoie sa iei in calcul si o folie si o husa P Smart Z, care sa îți protejeze telefonul de mediul înconjurător.

Desigur, scopul principal al lui P Smart Z este să rivalizeze cu Xiaomi Mi 9T, care este foarte asemănător cu “ protagonistul “ nostru.

În general, nu există foarte multe smartphone-uri cu buget mediu, care sa aibă incorporate camere de tip pop-up pe piața noastră (de fapt, nu există nimic asemănător în categoria de preț mediu, ASUS ZenFone 6 și Samsung Galaxy A80 sunt mult mai scumpe, așa ca, nu le putem lua in calcul).

Prin urmare, bătălia pentru inimile cumpărătorilor care prefera acest tip de dispozitive, va avea loc între doi „luptători” chinezi. Și da, vin smartphone-urile marca VIVO, dar deocamdată, nu sunt încă la vânzare.

Costul oficial al unui Huawei P Smart Z este de aproximativ 300 de dolari la începutul vânzărilor, ceea ce înseamnă, după cum ii cunoaștem pe cei de la Huawei, că puțin mai târziu este posibil ca prețul să mai scadă.

Pe de o parte, Huawei P Smart Z este un smartphone clasic, deși are mai multe caracteristici care îl ajută să fie in atenția cumpărătorului.

Dar mai întâi de toate, să vă spun despre materiale. Din păcate, nu există metal aici. Cadrul este din plastic, totuși este robust, cu un strat metalic strălucitor de înaltă calitate. Arata bine. Desigur, pe spate există sticlă, care se poate sparge destul de ușor, prin urmare, dacă decizi sa îl achiziționezi, vei avea nevoie de o husa P Smart Z.

Huawei P Smart Z folosește o matrice LTPS (de fapt un fel de IPS cu un consum redus de energie) și are o diagonală uriașă de 6.59 inci.

Este aproape o tabletă, daca ne gândim bine. Și îmi amintesc cât de recent un smartphone cu ecran de 4 inci a fost numit gigantic. Dar vremurile s-au schimbat mult de atunci, iar acum un telefon de aproape 7 inci nu mai surprinde pe nimeni.

Ca si performanță, iar asta înseamnă Kirin 710. Îl cunoaștem de la câteva zeci de smartphone-uri.

Se pare că acest Kirin 710F este același 710 și din punct de vedere al arhitecturii, nimic nu s-a schimbat, este același set de nuclee.

Aici, situația cu memoria a fost îmbunătățită și interacțiunea internă dintre componente a fost accelerată.

Practic, toate aceste modificări au fost implementate pentru o mai bună compatibilitate cu tehnologia actualizată de accelerare grafică GPU Turbo 3.0. Teoretic, jocurile ar trebui să înceapă mai repede și să funcționeze cu un FPS mai mare după ce actualizarea corespunzătoare ajunge pe dispozitiv, ceea ce ne place.

Smartphone-ul are „doar” 2 module ale camerei principale. Unul este de 16 megapixeli, f 1.8, care este asistat de un senzor de adâncime de 2 megapixeli cu f/2.4.

Pentru prețul său, Huawei P Smart Z oferă rezultate excelente, ceea ce este oarecum neașteptat. Aparatul foto încearcă să nu piardă detalii în umbră, estompează perfect fundalul, chiar și fără a trece la modul portret.

În plus, face fotografii decente la asfințit și pe întuneric, mai ales dacă treci la un mod special pentru acest lucru, nocturn.

Huawei P Smart Z vine echipat cu un chipset de economisire a energiei, plus baterie de 4000 mAh. Această combinație promite rezultate excelente. De fapt, cu modul meu de utilizare, care este destul de intens (4-5 ore de ecran activ pe zi, în principal rețele sociale, mesagerie instant, e-mail, navigare, vizionare mai multe videoclipuri pe YouTube, apeluri telefonice, puțină cameră și câteva ore de muzică prin căști Bluetooth), fără jocuri, smartphone-ul a trăit 2 zile cu aproape 7 ore de lumină de fundal și a rămas cu încă mai mult de 20% din încărcare. În general, totul este satisfăcător in ceea ce privește durata de viață a bateriei.

Peste toate, telefonul este unul foarte bun pentru pretul sau, are mai multe plusuri decât minusuri si chiar vine cu noutăți, oricum ar fi, îți recomand dacă îl vei cumpăra, sa arunci o privire si pentru o husa P Smart Z.