Cum să faci față căldurii în zilele toride de vară? 4 sfaturi pe care să le aplici

Temperaturile au crescut în ultimii ani din cauza poluării și a încălzirii globale, iar vara aceasta se anunță extrem de călduroasă. Disconfortul termic este accentuat la temperaturi de aproximativ 40 de grade Celsius. De cele mai multe ori canicula este însoțită de umiditate, ceea ce face ca aerul să fie greu de respirat. De aceea, este important să respecți recomandările specialiștilor și să te protejezi de caniculă.

Iată 4 sfaturi pe care să le iei în calcul pentru a face față caniculei

  1. Evită pe cât posibil deplasările

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată recomandări cu privire la evitarea deplasărilor la prânz, atunci când soarele arde cel mai tare. În special copiii, vârstnicii și persoanele cu diverse afecțiuni trebuie să se ferească de căldură. Însă, nici tinerii nu sunt scutiți de această recomandare, deoarece oricine poate fi afectat mai mult sau mai puțin de caniculă. În plus, nu doar căldura este cea mai mare problemă, în cazul în care te expui pentru un timp îndelungat la soare, acest lucru îți poate provoca insolație.

  1. Consumă lichide

Este foarte important să previi deshidratarea pe tot parcursul verii, mai mult ca în orice alt anotimp. Trebuie să consumi minim 3 litri de lichide pe zi! Oricât de tentant pare, băuturile reci nu sunt recomandate, pentru că nu hidratează la fel de bine corpul. De asemenea, încearcă să eviți consumul de alcool, cafea sau băuturi carbogazoase.

  1. Asigură un mediu răcoros în locuința ta

Acasă este o oază de liniște și relaxare, un mediu în care te simți bine oricând. De aceea, este esențial să pregătești locuința într-un mod corespunzător pentru sezonul cald. Așadar, alege un aer condiționat monosplit de la roinstalatii.ro dacă îți dorești să uiți de caniculă și să te bucuri de o temperatură optimă în casa ta. În plus, instalarea unor jaluzele care să reflecte lumina solară, nu vor mai lăsa căldura să pătrundă în locuința ta.

  1. Adaptează garderoba la noul sezon

A sosit momentul să scoți la iveală hainele preferate din colecțiile de vară. În acest sezon este bine să alegi haine lejere, din materiale care să permită pielii să respire, precum bumbac, in sau chiar mătase. În plus, radiațiile UV sunt foarte periculoase, de aceea pe lângă utilizarea spf-ului pe zonele corpului descoperite, este bine să acoperi zona capului cu o pălărie sau o șapcă. De asemenea, alegerea unor haine deschise la culoare te va ajuta să nu atragi căldura asupra ta.

Așadar, aceste sfaturi simple te vor ajuta să te protejezi în cele mai călduroase zile din an. Nu uita că soarele nu este tocmai prietenos și trebuie să-l eviți pe cât posibil. Iar în ceea ce privește aerul condiționat, acesta va fi cel mai bun prieten al tău pe perioada verii!

Sursă foto: unsplash.com