Ghid de îngrijire pentru obiectele din PVC – 4 trucuri pentru menținerea acestora

Clorura de polivinil(PVC) este un material plastic versatil utilizat pentru fabricarea diferitelor obiecte dintr-o gospodărie. Acestea sunt des utilizate deoarece sunt rezistente și durabile. Cu ajutorul PVC-ului, se pot realiza mobiliere de grădina, instalații, uși și ferestre.

Însă, ce știe puțină lume este modalitatea de întreținere a acestor obiecte. Fiind întâlnite în extrem de multe scenarii, este important să știi modul corect de întreținere datorită căreia le vei putea crește durabilitatea.

Iată 4 sfaturi pentru a menține calitatea obiectelor din PVC!

1. Curățare adecvată

Pentru curățarea lor, evită produsele chimice ce vor deteriora PVC-ul. Acestea vor produce decolorarea materialului obținând astfel un rezultat neplăcut. Cel mai simplu mod este curățarea cu apă și o soluție blândă sau poți folosi chiar și săpun. Utilizează o cârpă moale sau un burete. Această combinație este una eficientă pentru curățarea prafului și a murdăriei depusă pe obiectele din PVC. Alege modalități de curățare cât mai blânde pentru a păstra obiectele într-o formă cât mai bună și pentru a evita distrugerea acestora.

2. Protecție pentru sezonul rece & expunerea la soare

Încearcă să eviți pe cât posibil expunerea la condiții meteo extreme deoarece multe probleme apar din această cauză.  Pe timpul iernii, PVC-ul poate îngheța și astfel îi vor crește șansele de fisurare sau rupere. Așadar, îndepărtează zăpada acumulată pentru a preveni acumularea excesivă și aplică o folie specială ce va proteja împotriva temperaturilor scăzute. De asemenea, pentru obiectele ce pot fi transportate, cum ar fi mobilierul de grădină de exemplu, acoperă-le sau depozitează-le într-un loc ferit de îngheț pentru a le păstra calitatea. În timpul sezonului cald, expunerea la raze UV poate decolora și îngălbeni suprafața. Pentru prevenirea acestor situații, poți aplica folii de protecție. Astfel obiectele tale își vor păstra culoarea și calitățile pe termen lung.

3. Verificarea regulată

Verifică periodic obiectele din PVC pentru a te putea bucura de utilitatea lor adevărată. Astfel, vei putea depista la timp eventualele probleme și vei asigura buna funcționare a materialului. În cazul ușilor și a geamurilor, verifică ca garniturile de etanșare să funcționeze corespunzător. Apoi, ocupă-te de probarea balamalelor și a mecanismelor de închidere/deschidere. Acesta pot necesita mai des reparații și înlocuiri deoarece se uzează mai repede. Aplică un ulei special pentru a preveni disfuncționalitățile, blocarea sau zgomotele deranjante. În cazul unor probleme mai grave, poți discuta cu un profesionist ce te poate ajuta în procesul de reparare pentru a preveni astfel înlocuirea obiectelor.

4. Evitarea zgârieturilor

Încearcă, pe cât posibil, să eviți zgârieturile sau petele inestetice. Acestea pot fi provocate fie din cauza unei metode de curățare prea dure sau fie din cauza razelor UV. De aceea, este foarte important să folosești materiale blânde de curățare și să le ferești de posibile accidente. În cazul în care te confrunți cu aceste probleme, poți găsi pe feyro.ro gama de creioane corectoare PVC ce va îndepărta zgârieturile obținând astfel o suprafață ca nouă.

Așadar, pune în practică aceste 4 trucuri pentru a-ți menține obiectele din PVC într-o stare excelentă!

Sursa foto:pexels.com