TOP 3 greșeli de evitat pentru un serviciu de livrare de mâncare de succes

Livrarea la domiciliu a devenit din ce în ce mai populară, tot mai mulți consumatori așteptându-se ca orice restaurant să ofere acest serviciu. Cu toate acestea, mulți proprietari de restaurante nu sunt conștienți de greșelile care ar putea fi făcute la livrarea de mâncare, ceea ce poate duce la experiențe slabe pentru clienți. În acest articol, vom analiza trei greșeli care trebuie evitate pentru a asigura un serviciu de livrare de alimente de succes – evitarea utilizării ambalajelor din plastic, evitarea comenzilor întârziate și evitarea utilizării unei singure metode de plată.

1. Evitarea utilizării ambalajelor din plastic

Pe măsură ce consumatorii devin tot mai conștienți de impactul lor asupra mediului, este esențial ca restaurantele să evite utilizarea ambalajelor din plastic în cazul comenzilor de livrare a alimentelor. Nu numai că este important să ne protejăm planeta și să reducem deșeurile, dar, de asemenea, le arătați clienților că vă pasă de sănătatea și bunăstarea lor, oferind în schimb materiale de ambalare ecologice, cum ar fi pungile de hârtie, bolurile biodegradabile pentru salată sau cutiile de carton de la Neopack.ro.

2. Evitarea comenzilor întârziate

Atunci când clienții plasează o comandă pentru livrare la domiciliu, se așteaptă ca mâncarea să ajungă la timp sau chiar mai devreme. Dacă restaurantul dvs. nu reușește să respecte această promisiune, clienții dvs. pot deveni frustrați și este mai puțin probabil să facă comenzi repetate în viitor. Pentru a asigura livrări la timp pentru fiecare comandă plasată de clienți, este important ca personalul să fie instruit corespunzător și familiarizat cu procesul de comandă, astfel încât să poată finaliza comenzile în mod eficient, fără întârzieri sau probleme care să apară în timpul tranzitului din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile sau a blocajelor de trafic etc. În plus, investiția în sisteme de urmărire de calitate ar trebui să contribuie la liniștea clienților, care ar trebui să știe exact unde se află comanda lor în în timp ce aceasta este livrată.

3. Evitarea utilizării unei singure metode de plată

Oferirea de opțiuni multiple de plată clienților ar trebui să fie o practică standard pentru orice restaurant care oferă servicii de livrare la domiciliu, deoarece crește semnificativ rata de satisfacție a clienților în comparație cu cei care acceptă o singură formă de plată (adică numerar). Clienții doresc comoditate atunci când plasează o comandă, astfel încât oferirea de opțiuni precum plățile cu cardul (atât de debit/credit) sau plățile online prin intermediul aplicațiilor terților, cum ar fi Apple Pay, ar trebui să ajute la simplificarea procesului de comandă, ceea ce ar trebui să conducă la rate de conversie mai mari în general de la potențialele comenzi plasate și de la clienții care vin pentru prima dată.

În concluzie, respectarea acestor câteva sfaturi simple de mai sus poate contribui cu adevărat la creșterea nivelului de satisfacție a clienților atunci când se administrează un serviciu de livrare de mâncare de succes – evitarea utilizării materialelor de ambalare din plastic; evitarea comenzilor întârziate prin instruirea adecvată a angajaților și evitarea utilizării unei singure metode de plată, oferind în schimb clienților mai multe opțiuni. Făcând acest lucru, veți avea clienți mulțumiți care se întorc de fiecare dată!

Sursa foto: Unsplash.com