Colaborarea digitală este strâns legată de utilizarea tehnologiei și a instrumentelor digitale. Utilizează software-ul, platformele de comunicare și sistemele de management al proiectelor pentru a crea un ecosistem conectat în care datele și informațiile despre proiect circulă perfect. În domeniile aflate într-o continuă evoluție, precum arhitectura și construcțiile, integrarea tehnologiei și instrumentelor de colaborare digitală a devenit esențială pentru a eficientiza procesele și a spori colaborarea. În centrul acestei colaborări sunt platformele și portalurile de comunicare.
În ultimul timp, maturizarea pieței portalurilor a dus însă la transformarea lor în platforme de experiență digitală prin integrarea diferitelor funcții de management al conținutului sau al marketingului. Un portal pentru constructori și arhitecți poate fi o platformă online dedicată facilitării colaborării, schimbului de informații și resurse între profesioniști din domeniul construcțiilor și arhitecturii. Poate ajuta la eliminarea barierelor din calea comunicării și colaborării nelimitate pentru echipele de proiecte de construcții distribuite. Mai mult, atât ca firmă, dar și ca persoană fizică te poate ajuta să găsești oportunitățile și clienții potriviți, să obții cunoștințe și să fii la curent cu cele mai recente evoluții din industrie – pe scurt, te ajută în aproape fiecare aspect al carierei.
Motivele pentru care colaborarea digitală contează pentru constructori și arhitecți
Pe măsură ce companiile de construcții se adaptează la noile moduri de lucru, utilizarea instrumentelor digitale de management de proiect este în creștere. De fapt, colaborarea digitală a devenit o prioritate pentru majoritatea firmelor de construcții, care afirmă că este esențială pentru modul în care lucrează la proiecte. Mai mult, acestea caută în mod activ instrumente pentru a-și conecta perfect echipa – constructori, arhitecți, antreprenori, subcontractanți și furnizori.
1. Contribuie la generarea de business
O platformă digitală pentru firme de construcții poate fi o sursă de clienți noi pentru constructori si arhitecți. Mai ales că aceasta dispune de o bază de date a profesioniștilor în construcții, cu motor de căutare, prin intermediul căreia persoanele fizice interesate pot identifica și contacta ușor arhitecți, firme de construcții sau alți profesioniști care execută servicii în domeniul construcțiilor.
Ca profesionist care prestează servicii în aceste domenii, ai acces la datele de contact ale celor interesați, primești cereri de ofertă și comunici direct cu potențialii clienți. Pe de altă parte, clienții care caută servicii compatibile cu cele oferite de compania ta îți identifică profilul și iți trimit cereri de ofertă.
2. Facilitează conectarea și comunicarea
Un portal pentru constructori și arhitecți favorizează networking-ul permițând conectarea cu potențiali clienți, precum și cu viitori colaboratori și mentori care își pot dezvolta cariera. Relațiile sunt cheia principală care aduce prosperitate companiei tale de construcții – fie că este vorba de colaborarea cu arhitectul sau designerul, crearea de oferte pentru constructori și potențiali clienți sau procurarea de comerț specializat și subcontractanți pentru a ajuta la finalizarea proiectelor în timp util și precis.
Alți profesioniști din domeniu își pot transmite conexiunile, nu doar cu alți arhitecți, ci și cu producători, antreprenori, furnizori și alte resurse cheie cruciale pentru finalizarea proiectelor. Construirea de relații cu contractori și furnizori îți poate extinde, de asemenea, conexiunile profesionale în industrie. În mod similar, conectarea cu oameni din industriile adiacente, cum ar fi agenții imobiliari, inginerii, profesioniștii în construcții și managerii de proiect poate debloca oportunități de colaborare viitoare. Multe proiecte mari necesită expertiza oamenilor din mai multe domenii, iar aceste conexiuni existente între industrii pot deschide uși pentru acest tip de muncă.
3. Asigură prezență online puternică și vizibilitate crescută
Portalurile sau platformele sunt o modalitate excelentă de a-ți construi o reputație în industria arhitecturii sau în domeniul construcțiilor. Pe măsură ce ajungi să cunoști mai mulți oameni, vizibilitatea ta în industrie va crește. Acest lucru poate fi foarte util pentru a construi încredere cu clienții noi, crescând șansele nu doar de a afla despre aceste proiecte, ci și de a fi angajat pentru rol. Acest lucru, la rândul său, se traduce de obicei printr-un progres mai rapid în carieră, fie că asta înseamnă găsirea unui nou loc de muncă sau obținerea unei promovări în cadrul firmei tale actuale.
O platformă integrează funcționalități complexe ce îi ajută pe arhitecți și constructori să interacționeze cu potențialii clienți, iar pe beneficiarii lor și pe utilizatori îi ajută să obțină produsele și serviciile pe care le doresc, să aibă o voce mai puternică în spațiul de marketing online sau pur și simplu să angajeze mai rapid personal calificat. Astfel platforma permite utilizatorilor să califice sau să aleagă furnizorii pe baza unor recenzii sau testimoniale publicate pe platformă ca urmare a experiențelor acumulate de clienții actuali sau precedenți cu furnizorii recenzați.
4. Beneficiezi de promovare pe rețelele sociale
Platformele de social media sunt un instrument puternic de rețea pentru colaborarea digitală a profesioniștilor din orice industrie. Pentru a profita la maximum de rețelele sociale, trebuie să fii activ pe platforme. Acest lucru nu înseamnă doar să-ți creezi propriile postări frecvent. Este la fel de valoros să apreciezi și să distribui conținutul altor persoane și să interacționezi cu alți utilizatori.
În general, rețelele sociale au devenit un instrument esențial pentru companii pentru a-și comercializa produsele și serviciile, iar industria arhitecturii și construcțiilor nu face excepție. Platformele vizuale precum Instagram, YouTube și TikTok oferă un forum pentru prezentarea proiectelor în timp ce se interacționează cu alte persoane din domeniu. LinkedIn este un alt instrument de top pentru construirea de relații în toate industriile. Poți folosi LinkedIn pentru a-ți crește credibilitatea postând articole care arată că ești informat și activ în domeniul tău.
De asemenea, nu trebuie să utilizezi fiecare platformă pentru a beneficia de ele. De fapt, este adesea mai bine să fii activ zilnic pe o singură platformă decât să ai profiluri puțin utilizate pe fiecare canal. Alege cele 1-2 site-uri de socializare care vă plac cel mai mult, apoi fiți proactiv în căutarea și interacțiunea cu comunitatea de arhitecți sau constructori de acolo.
Social media pentru profesioniștii în construcții este considerată o piesă uriașă a puzzle-ului de marketing de conținut sau branding în firma ta de construcții și este cea mai ieftină modalitate de a promova traficul către site-ul tău, de a interacționa cu clienții tăi și de a genera vânzări și clienți potențiali. Dacă vizezi canalele potrivite cu conținutul potrivit, rezultatele sunt nelimitate. Obiectivele, publicul țintă, planul de conținut și urmărirea rezultatelor ar trebui să fie întotdeauna luate în considerare atunci când se face marketing pentru firmă și când se definește o strategie de social media pentru firmă.
5. Ai parte de o abordare completă de marketing
Un bun marketing pe rețelele sociale promovează o persoană, un produs sau un serviciu cu strategii specifice care ajung rapid la un număr mare de clienți ideali. Rețelele sociale sunt atât de puternice încât un simplu mesaj poate fi apreciat, distribuit, tweetat și distribuit din nou. Înainte ca cineva să-și dea seama, mii de oameni din întreaga lume pot vedea același mesaj într-o singură zi. Cu aceste instrumente moderne, informațiile sunt instantanee și livrabile de pe orice platformă.
În timp ce rețelele sociale sunt un instrument puternic, este esențial să le integrezi cu alte strategii de marketing pentru o abordare completă. Pentru a intra fără probleme în lumea marketingului digital, este necesar să menții rețelele sociale, precum și postările de blog optimizate (și site-urile web) pentru creșterea pe termen lung a motorului de căutare și a pieței. Combinarea marketingului pe rețelele sociale cu marketingul prin e-mail, marketingul de conținut și optimizarea motoarelor de căutare îți poate spori și mai mult prezența online și te poate ajuta să ajungi la mai mulți clienți potențiali. Iar înscrierea pe un portal pentru constructori și arhitecți îți poate asigura această prezență online.
6. Poți participa la evenimente din industrie
Unul dintre avantajele de top ale înscrierii pe o platformă digitală este că poți participa la evenimentele lor de networking. Evenimentele pentru domenii conexe pot fi un loc minunat pentru a te conecta cu furnizorii, liderii în construcții și alte figuri cheie pentru cariere în creștere în această industrie. Mai mult poți să citești articole în diverse categorii de interes, prin care îți poți îmbunătăți cunoștințele și know-how-ul.
7. Permit găzduirea de evenimente virtuale și webinarii
Rețelele sociale, de exemplu cele pentru arhitecți, includ, de asemenea, găzduirea de evenimente virtuale și webinarii pentru a împărtăși cunoștințe și expertiză cu un public mai larg. Oferind informații valoroase despre diverse aspecte ale arhitecturii și designului, te poți poziționa ca lider de opinie în industrie.
Asigură-te că promovezi aceste evenimente pe canalele de socializare, încurajând urmăritorii să se înregistreze și să participe. În plus, după eveniment, poți împărtăși momente importante și concluzii cheie. Odată cu creșterea muncii la distanță și a colaborării globale, software-ul de proiectare a arhitecturii cu instrumente de colaborare robuste a devenit esențial. Arhitecții și profesioniștii în design pot colabora fără probleme dincolo de granițele geografice folosind formele de socializare pentru a interacționa cu cei care ar fi ratat o sesiunea live.
8. Ai parte de beneficii ca partener
Partenerii unei platforme de profesioniști în construcție, constructori sau arhitecți, au acces online nelimitat la toate beneficiile acesteia.
- Profil online personalizat pentru compania ta.
- Salvezi timp și bani pentru identificarea de clienți noi.
- Creșterea vizibilității tale online către o audiență relevantă.
- Comunicare directă cu potențialii clienți, fără intermediari.
- Acces la cererile de ofertă și datele de contact ale solicitanților.
- Acces la o secțiune specială de conținut informativ pentru profesioniști.
- Faci parte din una din cele mai importante comunități de profesioniști în construcții din România.
Este imperativ să îți amintești mereu că totul se mișcă mai repede online. Deci, este extrem de important să rămâi la curent cu noutățile din industrie și în același timp să rămâi vizibil și relevant pentru publicul tău. Înregistrarea pe un portal pentru constructori și arhitecți, precum Building Companion îți oferă oportunitatea de a avea un serviciu dedicat, unde potențialii clienți te pot găsi cu ușurință. Pe scurt, o platformă unde profesioniștii în construcții își întâlnesc clienții. Avantajul principal când faci parte dintr-o comunitate este acela că primești acreditarea că ești demn de încredere și beneficiezi de un canal de comunicare eficient.
Ești un arhitect sau un constructor de case profesionist? Înscrie-te în platforma Building Companion și conectează-te cu un număr nelimitat de clienți.