RAP Systems – partenerul de încredere în sisteme de transport pneumatic

În era tehnologiei avansate și a automatizării, sistemele de transport pneumatic devin o soluție eficientă și sigură pentru transferul rapid și automatizat al diverselor documente pe hartie si radiografii, monede si bacnote, medicamente, scule si piese de schimb, mostre de laborator cu aplicatii în diverse domenii de activitate (medical, industrial, agricol, alimetar). RAP Systems, prin sisteme AEROCOM,  este un partener de încredere în acest domeniu, oferind soluții personalizate de transport pneumatic pentru diverse aplicații.

Sisteme de transport pneumatic AEROCOM Sistemele de transport pneumatic sunt controlate de computere industriale și asigură transportul automat al capsulelor către destinația dorită. Acestea funcționează prin intermediul diferitelor tipuri de stații, alese în funcție de necesitățile și aplicațiile specifice ale clienților.

Capsulele pot transporta orice componentă cu o greutate maximă de 28 kg, un diametru maxim de 30 cm și o lungime maximă de 50 cm. Astfel, documentele de hârtie, radiografiile, monedele și bancnotele, medicamentele, sculele și piesele de schimb, precum și mostrele de laborator din diverse domenii (medical, industrial, agricol, alimentar) pot fi transportate rapid și în siguranță.

Beneficiile sistemului de transport pneumatic

Utilizarea sistemului de transport pneumatic aduce numeroase beneficii, atât pentru angajați, cât și pentru întreaga organizație. Iată câteva dintre acestea:

  • Reducerea rutelor zilnice efectuate de angajați: angajații nu mai sunt nevoiți să se deplaseze în mod repetat pentru a efectua transportul intern. Acest lucru reduce timpul și resursele necesare și optimizează eficiența organizației.
  • Sistemul de transport pneumatic este rapid si sigur avand consumuri de energie reduse
  • Perioada de amortizare a sistemelor este de obicei mai mica de 1 an
  • Dezinfectarea ușoară a capsulelor și a întregului sistem: capsulele și sistemul de transport pneumatic pot fi ușor dezinfectate, asigurând astfel un mediu curat și sigur pentru transferul obiectelor și documentelor.
  • Reducerea dezvoltării virusurilor și bacteriilor: utilizarea tubulaturii antibacteriene reduce riscul de dezvoltare a virusurilor și bacteriilor în cadrul sistemului de transport pneumatic.
  • Disponibilitatea unor capsule speciale pentru dezinfectarea suplimentară a sistemului: sistemul de transport pneumatic poate fi dotat cu capsule speciale destinate dezinfectării suplimentare a întregului sistem.
  • Utilizarea filtrelor de aer HEPA: filtrele de aer HEPA reduc și filtrează până la 99% din transferul de aer contaminat între diferitele zone, asigurând un mediu sănătos și curat.

Identificarea capsulelor (RFID)

Pentru o identificare eficientă a capsulelor și a traseului acestora, se folosește tehnologia RFID. Aceasta permite identificarea expedierii și returnarea capsulelor la adresa de expediere.

Principalele avantaje ale identificării capsulelor prin tehnologia RFID sunt:

  • Obținerea unui raport corect de expediere: utilizarea tehnologiei RFID permite obținerea unui raport detaliat despre fiecare expediere efectuată.
  • Pornirea expedierii doar în cazul utilizării capsulei cu cip:pentru a asigura o identificare rapidă și precisă a capsulelor, expedierea poate începe doar în cazul utilizării unei capsule cu cip.
  • Capsule de culori diferite pentru identificarea ușoară a zonelor: Capsulele pot fi produse în culori diferite pentru o identificare ușoară a zonelor din sistemul de transport pneumatic.

RAP Systems – parteneri de încredere pentru implementarea sistemelor de transport pneumatic AEROCOM

Dacă sunteți interesat să investiți în sistemele de transport pneumatic,  RAP SYstems, parte a RAP Group,  este alături de voi cu promptitudine și profesionalism. Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru a vă oferi informațiile și soluțiile necesare. Ne găsiți la aceste informații de contact.

Sursa foto: RAP Systems