5 sfaturi pentru un camping reușit chiar și pe vreme rea

Atunci când ești pasionat/ă de ceva, vremea rea nu poate să-ți stea în cale! Tocmai de aceea, nu trebuie să-ți faci griji în cazul în care condițiile meteo nu sunt de partea ta atunci când pleci în camping. Te poți bucura din plin de amintiri inedite și momente demne de povestit mai departe, chiar și pe timp de ploaie, furtună sau ninsoare.

Totuși, e indicat să urmezi câțiva pași esențiali pentru a te asigura că drumeția nu se transformă într-o experiență nereușită.

Top 5 sfaturi pentru un camping reușit pe timp de vreme rea

Nu vrei să anulezi călătoria în natură din cauza condițiilor meteo nefavorabile? Nu trebuie să-ți faci griji. Experiențele tale vor fi la fel de plăcute dacă urmezi cinci sfaturi importante:

  1. Alege echipamentul corespunzător de camping – Chiar dacă ai pornit în călătorie pe timp de vară, trebuie să acorzi o atenție deosebită fiecărui scenariu posibil. Alege un cort masina confecționat din materiale durabile, rezistente la acțiunea factorilor externi.
  2. Orientează-te către un loc de campare potrivit – Caută o zonă de campare care să nu permită inundarea cortului sau apariția alunecărilor de teren. Evită zonele joase, unde apa se poate acumula în timpul ploilor. Dacă e pentru prima oară când pornești la drum cu cortul, nu ezita să-i întrebi pe cei mai experimentați.
  3. Creează un adăpost suplimentar – În cazul în care prognoza meteo anunță ploi abundente, construiește un adapost suplimentar lângă cort. Folosește o prelată și fixeaz-o pe o structură metalică. O asemenea improvizație îți poate oferi un loc sigur  pentru gătit. Aici poți integra o masă și scaune camping, pentru un plus de confort.
  4. Adu jocuri și activități pentru timpul petrecut în cort – Dacă vremea nu-ți permite să petreci mult timp în afara cortului, asigură-te că ai jocuri sau cărți pentru a te bucura de activități distractive. Nu uita să-ți aduci cei mai buni prieteni pentru a condimenta atmosfera.
  5. Păstrează o atitudine pozitivă – Deși vremea rea poate fi o provocare, adoptă o atitudine pozitivă și fii gata să te pliezi situației. Cu echipamentul potrivit și planificarea adecvată, poți avea o experiență de camping reușită chiar și pe timp de vreme rea.

Accesorii care nu pot lipsi din bagaj în caz de vreme rea

Ai ales deja un cort masina, dar nu știi ce accesorii să incluzi în bagaj în caz de vreme rea?

Iată care sunt elementele care nu pot lipsi din echipamentul destinat pentru camping:

  • Pelerină sau poncho impermeabil – Alternativele ideale pentru a te proteja de ploaie și a elimina din start posibilitatea degradării rucsacului. Asigură-te că sunt fabricate din materiale rezistente la apă și prezintă glugă, pentru un plus de confort și funcționalitate.
  • Sac de dormit termic – Dacă vrei să ai parte de un somn liniștit nu ezita să achiziționezi un sac de dormit pe măsură. Informează-te cu privire la caracteristicile pe care le oferă și alege variantele care prezintă performanțe termice ridicate.
  • Scaune camping – În cazul în care nu vrei ca ploaia sau zăpada să-ți strice momentele alocate pentru a lua masa în natură, optează pentru scaune camping pliabile. Alege modelele compacte, cu design ergonomic, care pot fi instalate oriunde, fie că e vorba de interiorul sau exteriorului cortului.
  • Pungi impermeabile pentru depozitare – Păstrează echipamentul și hainele uscate cu ajutorul pungilor impermeabile pentru depozitare. Pot fi folosite pentru a separa articolele umede de cele uscate.

Vrei să te bucuri de camping chiar și pe timp de vreme rea? Urmează sfaturile de mai sus!