Ranfors? Satin? Bumbac satinat? Care sunt diferențele dintre aceste materiale?

Când căutați așternuturi noi sau alte produse textile pentru casă, este util nu numai să vă familiarizați cu diferitele tipuri de țesături și fire, ci și să faceți distincția între țesături. Bumbacul satinat este la fel cu satinul? Ce este microfibra? Răspunsurile nu sunt complicate, dar cunoașterea lor facilitează alegerea lenjeriei de pat perfectă pentru nevoile tale, fie că alegi cearșafuri calde pentru iarnă, cearșafuri ușoare pentru vară, o pilota, cuvertură sau pernă decorativă. În rândurile următoare, vă puteți familiariza cu scurte descrieri ale celor mai comune țesături și materiale.

Numărul de fire

Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu numărul de fire ale diferitelor țesături, dar mulți presupun în mod eronat că acesta este singurul factor important de luat în considerare atunci când alegeți așternutul. Numărul de fire dintr-o țesătură dezvăluie numărul de fire, atât orizontale, cât și verticale, conținute într-un centimetru pătrat de țesătură. Cu cât numărul de fire este mai mare, cu atât lenjeria de pat este mai moale, dar odată cu aceasta crește și prețul acesteia. Așa că nu te baza doar pe numărul de fire pentru a lua decizia: diferitele țesături de lenjerie de pat au, de asemenea, un impact mare asupra felului în care se simte.

Ranfors

Ranfors este o țesătură de înaltă calitate, 100% bumbac, ideală pentru realizarea lenjeriei de pat din bumbac. Caracteristic acestui material este filarea mai fină a firelor, densitatea mai mare a țesăturii și, de aici, rezistența mai mare și contracția mai mică în comparație cu țesăturile obișnuite din bumbac. Densitatea mare a firelor – 57 până la 64 /cm2 (pentru super ranforsa) – conferă țesăturii o senzație moale și netedă la atingere, care crește cu fiecare spălare. Noua tehnologie de vopsire – imprimare reactiva, garantează rezistență culorii după spălări repetate.

Percal

Țesătura cunoscută sub numele de percal de bumbac este țesut fin și dens, moale și plăcut la atingere fără strălucirea satinului de bumbac, ceea ce o face una dintre țesăturile preferate din dormitor și ideală pentru toate anotimpurile. În combinație cu proprietățile de respirabilitate și de absorbție a umezelii ale bumbacului, aceasta este o alegere excelentă pentru așternutul pentru lunile mai calde!

Satin de bumbac

Satinul de bumbac, cunoscut și sub numele de bumbac satinat, este adesea confundat cu satinul de poliester – țesătura strălucitoare și netedă. Spre deosebire de satinul artificial, satinul de bumbac este realizat din bumbac 100% natural și, prin urmare, are toate calitățile minunate ale bumbacului: este respirabil și absoarbe umezeala. Setul de pat din satin de bumbac este extrem de moale și neted la atingere, datorită „țesăturii satinate” speciale a firelor, care îi conferă și luciul satinat. Culorile satenului de bumbac sunt frumoase și rezistente, iar lenjeria de pat are un aspect luxos.