Semineu electric sau semineu pe lemne? Care este varianta mai avantajoasa?

Daca ti-ai propus ca e timpul sa-ti transformi locuinta in acel sanctuar primitor si confortabil, un semineu este componenta indispensabila! Dar cum stii pentru ce varianta sa optezi intre un model de semineu pe lemne si unul decorativ? Chiar daca semineul pe lemne este un dispozitiv care trece cu brio testul timpului, fiind la mare cautare si in ziua de astazi, un semineu decorativ poate reprezenta pentru multi solutia mai economica si mai fiabila. Suntem aici sa te ajutam sa iei cea mai buna decizie cu privire la produsul ideal pentru caminul tau, oferindu-ti doua aspecte importante de care sa tii cont la achizitionarea unui semineu:

Atmosfera pe care vrei sa o creezi in locuinta ta

Un semineu pe lemne este o solutie clasica si trainica de a spori caldura, confortul si ambianta intr-o locuinta. Cu toate acestea, poate fi amplasat doar intr-o casa, o cabana sau o casa de vacanta. Din punct de vedere economic, reprezinta o sursa termica mult mai avantajoasa decat clasica centrala pe gaz, insa vine cu un plus de deranj si efort in mentenanta. Un semineu pe lemne permite distribuirea caldurii in mod omogen in toate incaperile si poate ajuta la asigurarea necesarului termic chiar si in constructiile cu suprafete foarte mari. 

alt-text: Focar semineu pe lemne cu imbracaminte din metal, cu design elegant, amplasat in livingul unei case.

Pe de alta parte, un model de semineu decorativ, mai exact unul electric, poate fi utilizat si in apartamente sau locuinte de dimensiuni mai mici. Acesta imita intr-o maniera mai moderna functionalitatea clasicului semineu pe lemne, insa atmosfera creata cu ajutorul energiei electrice nu poate fi comparata cu ambianta redata de frumusetea si esenta lemnului. 

Importanta aspectului exterior

Daca esti in cautarea acelei estetici autentice si traditionale, atunci un semineu pe lemne e cu siguranta elementul decorativ pe care trebuie sa-l incorporezi in interiorul casei tale. In plus, spectacolul de foc, creat intr-un semineu clasic ii sporeste si mai mult farmecul, si incanta in egala masura aproape toate simturile. Chiar daca amplasarea unui semineu pe lemne presupune crearea unui santier in locuinta, rezultatul final iti va intrece orice asteptare. Un semineu electric, in schimb, imita aspectul exterior al semineului pe lemne si vine cu un design mai epurat si mai modern. Poate fi adaptat pe multe stiluri si finisaje, astfel incat sa personalizeze interiorul in maniera pe care ti-o doresti.

alt-text: Semineu electric modern, cu rama decorativa de culoare neagra, montat in livingul unui apartament.

In catalogul PE FOC, ai parte de modele seminee electrice sau alte tipuri de seminee decorative cu fatade ce pot fi personalizate exact dupa gusturile si preferintele tale. 

alt-text: Semineu decorativ pe bioetanol, tip portal modular, amplasat in camera de zi a unei case de vacanta.

Asadar, tipul de semineu ales trebuie sa corespunda cu dorintele si preferintele tale in materie de functionalitate, design si ambianta pe care o ofera. Atat semineul pe lemne, cat si cel decorativ electric, prezinta particularitati unice si deosebite in asigurarea confortului si ambiantei in caminul tau. Indiferent de varianta pentru ca optezi, oferta bogata PE FOC vine cu o gama variata de modele seminee, consultanta gratuita si transport asigurat la tine acasa!